Sevgi Saygıyı Doğurur Konulu Münazara Yazınız .


Sevgi  Saygıyı Doğurur Konulu Münazara Yazınız .

Sevginin var olduğu ortamda saygı kendiliğinden ortaya çıkar . Bunun için insanlar ile iletişim kurarken onlara karşı ön yargılı olmamalıyız . İnsanları  maddi durumu her ne olursa olsun  koşulsuz sevmeliyiz . Belki bize zamanında kötülük etmiş , saygısızlık etmiş insanlar olabilir ama biz onların bu hatalarını affettiğimiz zaman , onları hataları ile sevdiğimiz zaman aramızdaki soğuk rüzgarlar yok olur . O kişiler ile aramızda sevgi ortamı oluşur .

Sevgi olunca da artık eskisi gibi olmaz . Birbirimize karşı daha saygılı davranırız , daha güzel arkadaşlıklar ve dostluklar kurabiliriz . Yeter ki sevelim , sevilelim . Bunları yaparsak zaten saygı da olmuş olur . Sevgi her zaman saygıyı ortaya çıkarır . İnsan çok sevdiğine birine asla saygısızca davranışlarda bulunmaz , onu asla üzmez ve rencide etmez . Örneğin canımızdan çok sevdiğimiz , bizim için her türlü fedakarlığı yapan annemize karşı asla içimizde kötü niyet beslemeyiz . Çünkü onu çok ama çok severiz . Onu çok sevdiğimiz için , ona  her zaman saygılı oluruz , ona yanlış davranışlarda bulunmayız .

Böyle olunca aramızdaki sevgi daha da çoğalır ve annemiz de bize aynı şekilde davranır . Sevgi ve saygı bir bütündür ve birbirinden ayrılmaz kavramlardır .

2 yorum:

Deneme