Dünya Vatandaşı Olmak Konulu Kompozisyon Yazınız .


Dünya Vatandaşı Olmak Konulu Kompozisyon Yazınız .

Dünya vatandaşı olmak ve dünya vatandaşının özelliklerine sahip olmak için  yapmamız gereken sorumluluklar vardır .  Dünya vatandaşıyım demekle dünya vatandaşı olunmuyor. Ya da tek bir dil bilmek ile , bir ülkenin yemeklerini yemek ile dünya vatandaşı olunmaz . Dünya vatandaşlığı dil , din , ırk ayrımı gözetmeksizin tüm insanların bu gezegenin vatandaşı kabul edilmesidir .

 Dünya vatandaşı olmak için şunların olması gerekir. Birey girdiği her ortamda kendisini rahatça ifade edebilme becerisine sahip olmalıdır . Kişi sürekli kendinden bahsetmemelidir, sürekli kendini övmemelidir .  İnsanlar ile iyi bir iletişim kurmalı ve gönül gözü ile  sohbet etmeyi bilmelidir . Bencil bir birey olmamalıdır . Ben anlayışı yerine biz anlayışı içinde hareket edebilmelidir . Empati kurma becerisine sahip olmalıdır .  Karşısındaki kişiyi etkin dinlemelidir .  Sürekli kendini ispatlama çabası içine girmemelidir . Meraklıdır , iyi bir gözlemcidir.  Farklı ülkeleri, farklı şehirleri sever ve bunun için de hemen harekete geçmek ister .  Herhangi bir yerde uzun süre kalmayı sevmez . Bunun için de aidiyet duygusu  çok baskın değildir .   Farklı ülkeleri , farklı bölgeleri gördükçe aslında kendisinin ne kadar küçük bir noktada olduğunu fark eder . İnsancıl bir kişilik özelliğine sahiptir . Olaylara yaklaşım tarzı tarafsızdır .

Düşüncelerini hiç kimsenin baskısı altına girmeden ifade edebilme özelliğine sahiptir . İnsanlar arasında ırk, dil, din, mezhep, renk ayrımı yapmaz . Tüm insanları , insanlığı sever ve evrensel hoşgörüye sahip olur . İşte tüm bu özelliklere sahip olan, gezmeyi, araştırmayı, seven insanlar dünya vatandaşıdır diyebiliriz .

1 yorum:

Deneme