Her İnsan Hata Eder , Hata İşleyenlerin En Hayırlısı Tövbe Edendir Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Her İnsan Hata  Eder , Hata İşleyenlerin En Hayırlısı Tövbe Edendir Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İnsan olduğumuz için elbette mükemmel olamayız . Mutlaka bu hayatta yanlışlarımız olacaktır . Çünkü hata yapmak insana mahsustur . Hiç kimse ben mükemmelim , hiç bir hatam yok , hiç bir günahım yok diyemez .  Çünkü her insan hata yapar . Hatasız kul olmaz .  Yüce Rabbi'miz bizi  topraktan yaratmış , bize şekil vermiş ve insan olarak dünyaya getirmiştir . Bizim bu dünyaya geliş nedenimiz ise Rabbimiz tarafından imtihan edilmektir . İşte dünyaya geldiğimiz anda ve olgun insan olmaya başladığımızda iyinin, kötünün ne olduğunu biliriz .

Bunları ne kadar çok bilsek de insan olduğumuz için yine de hata yapmaya devam ederiz . Ama asıl o önemli olan ise hata yapıp da tövbe etmeyi bilebilmektir . Çünkü Rabbim hatasından dönen , gözyaşları ile kendisinden af dileyen kullarını çok sever . Bunun için yaptığımız hatalardan dolayı her zaman Yüce Allah'a dua etmeliyiz , ondan bağışlanmamızı dilemeliyiz . Tövbe etmeliyiz fakat aynı hataları da bir daha yapmamaya dikkat etmeliyiz .   Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın şu hadisi şerifinden de tövbe etmenin ne kadar güzel bir duygu olduğunu , Rabbimiz için de biz kullarının ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz :
''Kulunun tövbe etmesinden dolayı Allah Teâlâ’nın duyduğu memnuniyet , sizden birinin ıssız çölde kaybettiği devesini bulduğu zamanki sevincinden çok daha fazladır . ''
''Allah Teâlâ gündüz günah işleyenin tövbesini kabul etmek için geceleyin elini açar . Geceleyin günah işleyenin tövbesini kabul etmek için de gündüzün elini açar . Güneş battığı yerden doğuncaya kadar bu böyle devam edip gider . ''


İşte bu hadisi şeriflerden de anlaşılacağı üzere hata yapsak da tövbe etmeyi asla ihmal etmemeliyiz . Asla umudumuzu kaybetmemeliyiz . Çünkü Rabbimiz'in bizi nerede , ne  şekilde , nasıl affedeceğini bilemeyiz . Bunun için her zaman tövbe edelim ve alemlerin Yaradan'ı olan Rahman ve Rahim olan Yüce Alla'a sığınalım ve ona kulluk edelim .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme