Toplumlar Tarihinden Ders Alır Konulu Münazara

Toplumlar Tarihinden Ders Alır  Konulu Münazara

Tarih bir toplumun geçmişi , değeridir . Tarih insanlığın ortak mirasıdır .  Tarihin ana konusu ise insanlığın ortak geçmişidir . Geçmişimize  şöyle bir baktığımızda  nelerin yaşandığını tarih kitaplarından okuyarak öğrenmekteyiz . Türk Milleti geçmişte çok zorluklar yaşamıştır . Eski Türk Devletleri'nden beri yaşanan tarihi gelişmelere baktığımızda , bunları incelediğimizde geçmişte yaşanmış  olan hataların ne olduğunu anlayabiliriz . Geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması için de yaşanılanlardan ders çıkarmalıyız .

 Geçmişimiz hakkında bilgi sahibi olmazsak , yaşanılan olaylardan ders çıkarmazsak bunun faturasını ağır öderiz . Bunun için mutlaka tarihimiz iyi bilmeli ve geleceğimizi de buna göre yönlendirmeliyiz .  Geçmiş ve gelecek arasında köprü kurmak için tarihimiz iyi bilmeli , yapılan hataların analizini iyi yapmalıyız . Tarihlerinden ders almayan toplumlar yine başarısız olur ve yanlış adımlar atabilir.  Türk Milleti olarak geçmişimizi iyi araştırmalı ve geçmişte yapılan hataların  yaşanmaması  için çok dikkatli olmalıyız.  Toplumlar tarihinden ders almazlarsa daha kolay yıkılabilir ve böylece yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. Örneğin; Türk Milleti Kurtuluş Savaşı'nda milli birlik , beraberlik ve dayanışma içinde hareket etmiş ve düşmanı yok etmiştir. Yakın bir zamanda yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminde de milletimiz eğer sokaklara dökülmemiş olsaydı, bugün çok farklı bir durum ile karşı karşıya kalabilirdik. Ülkemizi belki başka güçler yönetiyor olacaktı.


Bizler tarihimizden ders aldığımız için, demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkmak için  15 Temmuz gecesinde milli birlik , beraberlik ve dayanışma içinde hareket ettik . Darbe girişimi bu sayede başarısızlıkla sonuçlandı . Eğer bunu yapmasaydık , geçmişimizi örnek almasaydık şu anda kötü günler yaşıyor olabilirdik . Bir diğer örnek ise şunu verebiliriz : Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı Devleti'ne Araplar ihanet etmiştir ve İslam Dünyası'nda bu durum büyük bir şok yaratmıştı .  Bugünkü Kudüs sorununun sebebi de yine geçmişte yapılan Arap ihanetinin sonucudur . İslam ülkeleri kendi  içinde birbirine düşman olmasaydı  ve ihanet olmasaydı bugün Kudüs  Filistinlilerin olacaktı. Çünkü zaten  oranın yerli halkı Filistinlilerdi . Eğer toplumlar  geçmişinden ders alıp bunları yapmasaydı  bugün Kudüs'te çatışmalar yaşanmayacak ve mazlum insanlar zarar görmeyecekti . İşte bunun içindir ki tarihten muhakkak ders çıkarmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme