Mescid-i Aksa İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Mescid-i Aksa İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Müslümanlar Mekke ve Medine'den sonra kutsal olan bir diğer yer ise Kudüs'teki Mescid-i Aksa'dır .  Mescid-i Aksa Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın Miraç'a yükseldiği yerdir . Bu yüzden burası biz Müslümanlar için kutsal ve çok değerli bir yerdir . Peygamber Efendimiz  buranın ne kadar önemli ve ne kadar kutsal bir merkez olduğunu şu sözü ile dile getirmiştir :

''Ziyaretler ancak üç mekâna yapılır . Mekke’deki Mescidu’l-Haram’a, Medine’deki benim bu mescidime ve Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya.''  İşte bunun için  İsrail'e artık bir dur deme zamanı geldi ve tüm müslümanların birlik içinde hareket etme vakti geldi . Gün bugündür,  birlik günüdür , dirlik günüdür , kardeşlik günüdür .  Şu günlerde  Amerika Başkanı Trump Kudüs İsrail'in başkentidir diye Ortadoğu'ya  kötülük tohumunu ekmiş ve burayı karıştırmak istemektedir . Burası  ( Kudüs) asla İsrail'in başkenti olmaz, olamaz . Çünkü burası  dinler açısından çok önemli  ve çok kutsal bir şehirdir . Burada Mescid-i Aksa vardır . Burası terk edilemez, İsrailoğullarına bırakılamaz ve bırakılmayacaktır da Allah'ın izni ile . Mescid-i Aksa İslam'ın ilk kıblesidir . Mescid-i Aksa ve etrafı çok önemli ve kutsal olan bir yerdir . Çünkü burası din ve dünya bereketi ile bereketlendirilmiştir, Etrafında ırmaklar ve yeşillikler vardır. Pek çok Peygamber burada yaşamıştır, bundan dolayı da vahyin iniş nedeni de Mescid-i Aksa olmuştur. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet buradan Miraç'a çıkmış ve o gece buradan  tüm Peygamberlere imam olup namaz kıldırmıştır. İşte tüm bunlardan dolayı burası çok değerli bir yerdir. Biz Müslüman olanlara düşen görev ise burayı  ziyaret etmek, İsrail'e bırakmamaktır. Filistin halkının yanında olmak ve n onlara her türlü desteği sağlamaktır.

İslam ülkeleri  birbirine ihanet etmemeli, kutsallarına sahip çıkmalıdır. 46 yıldır bitmeyen bu İsrail zulmünü ortadan kaldırmak bizim ve diğer tüm müslümanların boynunun borcudur.  Ne güzel yazmış şair Mehmet Akif İnan şu güzel şiiri:
 Mescid-i Aksayı gördüm düşümde
Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu
Varıp eşiğine alnımı koydum
Sanki yeraltı nehri kaynıyordu.

 Gözlerim yollarda bekler dururum
 Nerde kardeşlerim diyordu bir ses
İlk kıblesi benim Ulu Nebimin
 Unuttu mu bunu acaba herkes.

Şimdi kimsecikler varmaz yanıma
Resulden yoksunum tek ve tenhayım
Rüzgarlar silemez gözyaşlarımı
Çöllerde kayıp bir yetim vahayım.

Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde
Götür Müslüman'a selam diyordu
Dayanamıyorum bu ayrılığa

Kucaklasın beni İslam diyordu.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme