İnsan Hayatında Çalışmak Mı Fırsatlar Mı Daha Önemlidir ? Konulu Bir Kompozisyon Yazınız .

İnsan Hayatında Çalışmak Mı Fırsatlar Mı Daha Önemlidir ? Konulu Bir Kompozisyon Yazınız .

İnsan hayatını daha iyi sürdürmek için çalışmaya ihtiyacı vardır . Çünkü insanın bu hayatta birçok sorumluluğu vardır . Bu sorumlukları da yerine getirebilmesi için çalışması gerekir . İnsan hayatında çalışmak önemlidir  fakat fırsatlar , şans  da önemlidir . Yani kişinin hem çalışması emek etmesi gerekir hem de şanslı olması gerekir . Verilen fırsatları iyi değerlendirmesi gerekir . Ama bazen kişi çok çalışır fakat eline fırsat geçmez .

 Kişi bu durumda haya kırıklığı ve üzüntü yaşayabilir . Bunun için insan hayatında şansın da olması gerekir . Örneğin ; şu anda atanamayan binlerce öğretmen çalışıp öğretmenlik diplomasına sahip olmuştur . Üniversiteyi bitirdiğinde ise  kimileri çok çabuk iş bulabilmiş , kimileri ise atanamamıştır . Kimi bölümlerin ataması çok yüksektir , atama sayısı da çok azdır . Kimi bölümlerin atama puanı da düşük , atama sayısı da düşüktür . İşte bu durumda sadece çalışmanın da yeterli olmadığını görebiliriz . Sonuçta  atama fırsatına sahip  olanlar atanacak , bu fırsata sahip olamayanlar ise bekleyecek ya da kendine yeni  şeyler yapmaya çalışacaktır .Bu durumda kişi kendine  başka işler bulmaya çalışmalı, başka yollardan okuduğu mesleği icra etmeye çalışmalı , bir koleje girmeli , bir özel okula girmeli  ve bu şekilde çalışmaya devam etmelidir .


Her ne olursa olsun insan hayatta umudunu kaybetmemelidir . Çalıştığı halde , okuduğu halde bir işe giremediyse kendine yeni imkanlar  üretmeli ve bilgisini farklı alanlarda kullanmalı ve mutlaka bir işle uğraşmalı ve boş durmamalıdır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme