Yaşamak İle İlgili Deneme

Yaşamak İle İlgili Deneme

Hayatta bir hedeflere sahip olmak , insanlık adına faydalı işler yapmak kişiye daha çok güç verir ve kişinin yaşama sevincini daha çok artırır . Bizler bu dünyaya imtihan edilmek için Yüce Allah tarafından getirildiğimiz için bu dünyada olduğunca çok çalışmalı , çok üretmeli ve yaşamın anlamını , hayatın anlamını  içimize sindirmeliyiz . Yaşamak kimine göre ekmek bulup karnını doyurmak , kimine göre lüks eşyalara sahip olmak , kimine göre mesleğini en iyi şekilde yapmak , kimine göre  çok erdemli bir insan olmak , kimine göre başkalarının üzerinden geçinerek hayatını idame ettirmek vb. Gibi şeylerdir .

Bu ve benzeri duygulara sahip olan insanlar yaşamını kendine göre devam ettirirler . Ama en güzeli bana göre insanca yaşamak , içinde insan sevgisi taşımak  , hayvan sevigi barındırmak , bitki sevgisi taşımak  kısacası her şeyi çok sevmek ve her şeye saygı duymaktır yaşamak . Yaşamak yoksul bir çoçuğu okutmak , ona burs bağlamak , aç bir çocuğun karnı doyurmak ve onu lunaparka götürmek , yaşlı bir ninenin elinden tutup karşı tarafa geçirmek ,  anne ve babaya saygılı olmak , onları çok sevmek , yardımsever olmak , alçakgönüllü olmak , insancıl olmaktır . İşte tüm bunlar yaşamanın anlamı ve yaşamının tanımıdır bence . Alın teri dökerek kazandığınız bir parayı akşam evde bir tas çorba olarak içmek ve bunu huzur içinde içmektir yaşamak .

Hak yememek , adaletli olmak , can yakmamak , ah almamak , zalim olmamaktır yaşamak . İşte yaşamak bunlardır , bu fedakarlıklardır . Hayat böyle daha güzel olur ve daha anlamlı olur bence .

2 yorum:

Deneme