Şefkat ve merhamette güneş gibi ol ile ilgili bilgilendirici bir metin yazınız

Şefkat ve merhamette güneş gibi ol ile ilgili bilgilendirici bir metin yazınız

Sevgi çok  önemli bir kavramdır . Tüm sorunlar sevgi ve saygı ile çözülür . Mevlana şefkat ve merhamette güneş gibi ol derken şunları söylemek istemiştir :  İnsanlar evrensel bir sevgiye sahip olmalıdır . İnsanlar arasında ayrım yapılmamalıdır . Nasıl ki güneş doğması ile tüm dünyaya fayda sağlıyorsa sevgi de tüm dünyaya yayılırsa ne savaş olur  ne kargaşa olur . Çünkü güneş doğması ile dünyayı aydınlatır , parlatır ve sıcaklığını içimizde hissettirir .

Sevgi de çoğaldığı zaman insanları birbirine yakınlaştırır ve insanlar arasındaki arkadaşlık , kardeşlik duygularını pekiştirir . Tüm dünyadaki insanlar evrensel sevgiye sahip olmalı ve sevginin  etkisi tüm dünyaya yayılmalıdır . Tıpkı güneşin renk , dil , din, ırk ayrımı yapmadan tüm insanlar ve canlılar için var olması gibi bizim sevgimiz de tüm yaratılan varlıklara olmalıdır . Şefkat ve merhametli olmak ise içimizdeki insan sevgisinden , canlı sevgisinden doğar . Allah'ın yarattığı tüm canlıları sevmeli ve hepsine merhamet etmeliyiz . Yolda gördüğümüz aç bir köğeğin karnını doyurup onun ihtiyacını gidermek de tıpkı şefkat ve merhamette güneş gibi olmaktır .


İnsanlar , ülkeler birbiri ile iyi geçinmeli , savaşlara , zulümlere dur denmeli , şefkat ve merhamette güneş gibi olunmalı ve dünya huzur içinde yaşamalıdır .


3 yorum:

Deneme