Neden Kitap Okuyoruz Konulu Kompozisyon

Neden Kitap Okuyoruz Konulu Kompozisyon

Yeni bilgiler öğrenmek için , eski öğrenilen bilgileri pekiştirmek için , daha aydın  daha gelişmiş bir insan olmak için , topluma faydalı olmak için , genel kültür sahibi olmak için , hayatın boş geçmemesi ve anlamlı geçmesi için ve daha birçok şey ya da şeyler için okuyoruz kitabı . Çünkü okumak insanı kötü düşüncelerden uzaklaştırır , insanların hayal kurmasını sağlar ve bu hayallerinin peşinde koşmak için daha çok okumak isterler insanlar . İnsan ancak kitap okuyarak kendine faydalı olur .

Kişi sadece kendine faydalı olmakla kalmaz , ailesine de faydalı olur , yakın çevresine , topluma dünyaya faydalı olur . İlmi doğru amaçla , iyi amaçla kullanan her kimse insanlık adına büyük işler başarmış olur . İnsan okumaya bir alıştı mı bir daha okumaktan vazgeçemez . Çünkü kitap okumak insanda bağımlılık yaratır , kitap okumaktan haz alırsınız sizin için kitap okumak bir tutku haline gelir . Bu güzel yanlarıdır okumanın . Keşke herkes kitap okuma bağımlısı olsa ülkemiz de dünya da daha çok gelişir , insanlar hayata daha geniş  pencereden bakar , insanlar aklın ve ilmin peşinde olurlardı . 

Ulu ÖnderGazi Mustafa Kemal de kitap okuymaya , kitap sevgisne çok önem vererek şunları söylemiştir :
'' Kitaplar hiç aldatmayan dostlardır'' .
Kitapsız yaşamak kör, sağır, dilsiz yaşamaktır'' .

''Kitap aklın ilacıdır.'' diyerek aslında neden kitap okumak gerektiğini anlamlı bir şekilde söylemiştir . Bunun için her zaman ve her yerde kitap okumaya özen göstermeli ve her gelişmeden haberdar olmalıyız .

1 yorum:

Deneme