İnsan Ne İle Yaşar Konulu Kompozisyon Yazınız

İnsan Ne İle Yaşar Konulu Kompozisyon Yazınız

İnsan ne ile yaşar diye soruyorum kendime . İnsan sevgi ile , umut ile , hoşgörü ile , alçakgönüllük ile , yardımlaşma ile , işbirliği ile , insanlığı ile insan  olarak yaşar . İnsanı insan yapan  en önemli değerlerdir aslında bunlar . Ama insan her şeyden önce sevgi ve ilgi ile yaşar . Tamam  diyeceksiniz ki insan karnını doyurmadan nasıl ilk olarak sevgi ile yaşar . Elbette fiziki gereksinimlerini giderdikten sonra insanın ilk duyacağı şey sevgi ve ilgidir . Küçücük dünyalar tatlısı bir bebek dünyaya geldiğinde ilk olarak annesinin kokusunu içine çekmek istiyor ve onun kucağında güvende olduğunu hissediyor . İşte insan sevgi ve güven ile yaşar . İnsanlığı yaşatan ve insanlığın devam edilmesini sağlayan da bu anlamlı güzel duygulardır .

 Sevginin olmadığı  zaman hep bir yanımız eksik kalır . Hayattan umudumuzu kestiğimiz zaman ise ölmüş olmaktan bir farkımız kalmaz , sadece soluk alırız buna da yaşam denilir mi bilmiyorum . İnsan yarınlarına umutla bakınca yaşamının sevincini alır . İnsan merak duygusu  ile dünyaya geldiği için öğrenmek ister , araştırmak ister, yeni şeyler üretmek ister . Çünkü insanlar bilimle yaşar . Okuyarak , yazarak duygu ve düşünceleri yazıya dökeriz . İşte o zaman yaşamanın  keyfini çıkarırız . İnsan insanlığa evrensel düşünceler ile bakınca yaşar . Örneğin hiç savaş olmasa , bebekler , çocuklar , gençler ,  yetişkinler yani insan ölmese insan  , hayat daha renkli ve dünyamızı daha yaşanılır bir dünya olmaz mı sizce ? Olur elbet  .


 Çünkü insan bunlarla yaşar ve yaşatır . Başkalarının özgürlüğüne zarar vermeden istediğimiz yaşamak isteriz . Din, dil, vicdan özgürlüğü olunan yerde yaşamak insana daha iyi hayat sevinci verir ve insan daha çok yaşama bağlanır. İnsan hayata, ve dünyadaki tüm insanlara, doğaya zarar vermeden , doğayı hoyratça yok etmeden yaşar ve yaşatmaya devam eder .

3 yorum:

Deneme