Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol ile ilgili bilgilendirici bir metin yazınız

Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol ile ilgili bilgilendirici bir metin yazınız

İnsan olarak kimi zamanlarda öfkemize hakim olamayız ve patlarız . Çünkü insanın doğasında öfkelenmek vardır . Çünkü bazen gerçekten sabrımızı taşıracak olaylar yaşar ve bunun karşısında da hiddetleniriz . İşte böyle durumlarda anlık tepki vermek yerine , orayı burayı dağıtmak yerine  ya da bizi sinir eden kişi ya da kişilere zarar vermek yerine oturup sakin bir şekilde beklemeli ve düşünmeliyiz .

Sorunları öfke ile değil  sakin olarak çözmeye çalışmalıyız . Herkes sinir olabilir ve  bu duruma engel olamayabilir . Ama asıl önemli olan öfkeli olduğumuz zamanlarda tepki vermemeyi bilmeli , Mevlana'nın da dediği gibi ölü gibi olmalı ve sanki bu olanlar hiç yaşanmamış gibi davranmalı ve olumlu düşünmeliyiz . Olgun insana , kamil insana , sabırlı ve hoşgörülü insana da bu davranışlar yakışır . İnsanlara öfkelendiğimiz zaman geri dönüşü olmayan sözler ağzımızdan çıktığında buna pişman olsak bile iş işten geçer .


Bunun için hiddet ve asabiyette ölü gibi olmalı , yani o anki öfkemize bir dur demeli ve problemleri sağlıklı bir şekilde düşündükten sonra çözmeye çalışmalıyız .  Sabırlı insana , erdemli insana da bu yakışır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme