Ben Atatürk çocuğuyum çünkü... Konulu Bir Kompozisyon Yazınız .

Ben  Atatürk çocuğuyum çünkü... Konulu Bir Kompozisyon Yazınız .


Ben Atatürk çocuğuyum . Atatürk Çocuğu olmamın nedenleri şunlardır :  Ülkemizin topraklarının bir karışını bile düşman kuvvetlere vermem ve bu uğurda gerekirse canımı veririm . Çünkü ben ülkemde tam bağımsız yaşamak isterim . Kendi ana dilimi özgürce kullanmak isterim . Başka ülkelerin manda ve himayesi altında olmaktan  utanç duyarım ve bundan dolayı canım yanar . Ben Mustafa Kemal  Atatürk'ün çocuğuyum . Çünkü  ulusal egemenliğe önem veririm . Milletin egemenliğini her şeyden üstte tutarım . Çünkü  Mustafa Kemal'in de dediği gibi bizim karakterimize yakın en ideal yönetim şekli Cumhuriyet'tir . 


Ben Mustafa Kemal'in çocuğuyum . Çünkü insan haklarına , kadın haklarına , çocuk haklarına , yaşlı haklarına saygı duyarım ve her yerde bu hakların savunuculuğunu yaparım . Ben Mustafa Kemal çocuğuyum , çünkü milli eğitime önem veririm , milli kültürü yaşatmaya çalışır ve milli kültür değerlerimizin korunması ve kaybolmaması için elimden gelen her türlü fedakarlığı gösteririm . Ben Mustafa Kemal çocuğuyum , çünkü ilim ve fen nerede ise orada olur ve Türkiye Cumhuriyeti'ni Çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaştırmak için arı gibi durmadan çalışır , üretir ve ülkeme faydalı işler yapar ,  icatlar , buluşlar gerçekleştiririm . Ben Mustafa Kemal'in çocuğum çünkü onun ilke ve inkılaplarına sahip çıkar ve bunları son nefesime kadar yaşar ve yaşatırım . Ben Mustafa Kemal'in çocuğuyum çünkü demokrasiyi yaşarım , yaşatırım , insanlara din ve vicdan yönünden baskı yapmam , laikliği yaşatırım , milliyetçi olur , halkçı olur , cumhuriyetçi olur , inkılapçı olur , devletçi olurum . Çünkü ben Türk Milleti'nin Türk Ecdadının şerefli ve namuslu çocuğuyum . Ülkemi satmam ,  başka ülkelere ülkem ile ilgili gizli belgeleri vermem , çünkü ülkeme asla ihanet etmem . Ben Mustafa Kemal'in çocuğumu çünkü içimde vatan sevgisi , insan sevgisi vardır . Mücadeleciyim , hırslıyım , azimliyim , gerçek olanların peşinde koşar gerçekleşemeyecek işlerin peşinde koşmam çünkü bunları bana Mustafa Kemal Atatür öğretti . 

Ben Mustafa Kemal'in çocuğum çünkü insanım , insancıl düşüncelere sahibim , ülkeme göz dikmeyen , vatanıma göz dikmeyen güçsüz ülkelere bombalar yağdırmam, çünkü ben Yurtta Barış Dünyada Barışı severim . Ben Mustafa Kemal'in çocuğuyum çünkü ben çok güçlüyüm .....

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme