İnsan Hayatında Aile Ortamı Önemli Midir ?

İnsan Hayatında Aile Ortamı Önemli Midir ? Niçin? Düşüncelerinizi Kompozisyon Biçiminde Yazın .

Anne , baba ve çocukların oluşturduğu yapıya aile denilmektedir . Bizim kültürümüzde bu yapının içerisinde babaanne ve dede de bulunabilmektedir . Aile dediğimiz bu yapı bir milletin çekirdeğini oluşturmakta ve bizleri hayata hazırlayan ilk okulumuz misyonunu üstlenmektedir . Bu okul ne kadar sağlam olursa hayatta başarıyı yakalama olasılığımız da o kadar fazla olur .

Aile içerisinde çocuğun hissettiği sevgi ve bağlılık duygusu , onun hayatına emin adımlarla devam edebilmesi için son derece önemlidir . Mutlu bir aile mutlu bir toplum oluşturabilmenin ön koşuludur . Aile kurumu sağlam olduğu zaman böyle bir toplumda güven , ahlak ve daha birçok hassas değer de sağlam olur . Aile kurumunun dağılması ya da bozulması çocuklar üzerinde son derece olumsuz etkilere sebep olmaktadır . Anne ve babadan beklediği sevgi ve koruma ortamını aile içerisinde bulamayan çocuk dış dünyanın her türlü tehdide açık ortamı içerisinde kendisini bulmaktadır . Art niyetli insanların sahte yakınlık gösterileri onları bir anda etkilemekte ve daha sonra telafisi mümkün olmayan hatalara düşmektedirler .


Aile ne kadar sağlam olursa o kadar mutlu , huzurlu ve başarılı bir toplum meydana gelir . Aile kurumu önemini ve değerini yitirdiği zaman önce bireyler , daha sonra millet ve nihayetinde de devlet çözülme ve dağılma sürecine girer . 

12 yorum:

  1. tesekkurler bu bilgi icin senin sayende başarili oldum sinavdan

    YanıtlaSil
  2. tesekkurler bu bilgi icin senin sayende basarili oldum sinavdan

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim sizin sayenizde kompozisyonumdan başarılı bir not aldım

    YanıtlaSil
  4. Ben başka birşey diyorum bu çıkıyo
    Yeterrrrrrŕ bıktı bu saçmalık lardan

    YanıtlaSil
  5. Yazma becerileri den di bı ödev sözlü notunu buna göre vericekti hoca ve 95 ile tamamladım teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. tam istediğim şey değil aslında

    YanıtlaSil

Deneme