Doğayı Korumak İçin Bizlere Düşen Görevler Nelerdir ?

Doğayı Korumak İçin Bizlere Düşen Görevler Nelerdir ?

Doğa tüm canlı ve cansız varlıkların yaşam alanıdır . Doğanın bizlere sunduğu nimetler sayesinde yaşamımızı sürdürürüz . Doğa sayesinde nefes alır , doğa sayesinde bize hayat veren o güzel suları içeriz ve yine doğanın sunmuş olduğu meyveler , sebzeler , bakliyatlar sayesinde karnımızı doyururuz . Bu yüzden doğa bizim için vazgeçilmez bir şeydir . Doğa tahribata uğradığı zaman aslında insan da tahrip oluyor demektir .

Doğayı korumak için hepimize düşen birtakım görevler vardır . Bu görevlerin başında aslına bakarsanız doğaya zarar vermemek gelir . Çünkü biz doğaya zarar vermesek , doğayı kirletmesek doğa zaten kendi kendini korumaktadır . Ama maalesef sanayi , araçlar , teknolojik cihazlar derken doğanın korunması gerekliliği ortaya çıkmıştır . Doğayı korumak için çöplerimizi etrafa atmamalı , pil vb. kimyasal maddeleri doğaya terk etmemeli , yağlarımızı içme sularına karıştırmamalıyız . Doğayı korumak için piknik , gezi vb. aktivitelerimizde yemek artıklarını , kullanılan pet şişeleri ya da diğer malzemeleri güzelce çöp poşetlerine doldurmalı ve çöp kutularına atmalıyız .

Doğayı korumak hepimiz görevidir . Çünkü hepimiz bu dünyanın içerisinde yaşıyoruz . Hiç kimse " aman bana ne " dememelidir . Çünkü bir gemi battığında nasıl ki gemideki herkes zarar görürse , doğamız zarar gördüğünde de zengin , fakir ayrımı olmadan hepimiz bu durumdan zarar görürüz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme