Medeni Bir İnsanın Davranışları Nelerdir?

Medeni Bir İnsanın Davranışları Nelerdir?

Medeni insan karakter sahibi olan , güzel ahlaklı olan insanlardır . Medeni insanlar  insancıl davranışlar sergiler ve evrensel düşünen kimselerdir . Bencil olmayan , başkalarını da düşünebilen bu nedenle empati duyguları gelişmiş olan hassas olan kimselerdir . Kaba değil , nazik ve kibar olan kimselerdir .

Dilini etkili ve güzel bir şekilde konuşan , kültürüne sahip çıkan , özenti olmayan  ve kendi değerlerine sahip çıkan asil insandır . Medeni insanlar bir anda hiddetlenmez , sinirini kontrol etmesini bilir . Kendisi olan , bir başkası olmaya özenmeyen  , duruşu net olan kişilerdir . Medeni insanlar basit işlerle ilgilenmeyen , hayattaki amacına odaklanan bundan dolayı çok çalışan başarılı insanlardır .  Başkalarının arkasından dedikodu yapmayan , yaptıkları ile söylemleri uyuşan ve çevresindeki bireyleri iyi davranışları ile örnek olan  güzel insanlardır . İnsanlara asla iftira atmazlar . Yapılan iyiliğe karşılık kötülük etmeyen , nankör olmayan kimselerdir . 


İnsanları dini inancına göre , diline göre , ırkına göre , ulusuna göre ayrıştırmayan evrensel görüşlü hümanist kimselerdir . Bundan dolayı bizler bu medeni insan özelliklerini taşımalı ve  iyi bir insan olmalıyız .

1 yorum:

Deneme