İstiklal Marşının Sizin İçin Önemi Nedir ?

İstiklal Marşının Sizin  İçin Önemi Nedir ?

Millet olarak bağımsızlığına çok düşkün olan ve bundan ödün vermeyen   kahraman şehitlerin torunlarıyız biz . Bağımsızlık ve özgürlük bizim  damarlarımızda vardır . Başka milletlerin manda ve himayesi altında yaşamak bize ağır gelir , ölümden bir farkı olmaz böyle bir şeyin . İşte sevgili üstat Mehmet Akif Ersoy da Kurtuluş Savaşı sırasında  bağımsızlık mücadelesi içinde olan yazar , şairimiz bu  olağanüstü şartlarda  oturup düşünmüş ve hiçbir ücret talep etmeden İstiklal Marşı'nı yazmış ve bu marşı Türk Milleti'ne yani kendi ecdadına hediye etmiştir .

İstiklal marşında istiklalin ve istikbalin ne kadar önemli olduğu , ay yıldızlı Türk Bayrağının bağımsızlığın sembolü olduğundan , bizim ezelden beri hürriyete düşkün insanlar olduğumuzdan vb daha birçok şeyden bahsedilmektedir. Bu vatan uğrunda birçok askerlerimiz şehit olmuştur. Onların kanının rengini alan ay yıldızlı al bayrağımız bundan dolayı çok önemlidir bizim için . İstiklal Marşını içten ve kusursuz yazan , İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy muhteşem bir şiir yazmıştır . İstiklal Marşı'nda bahsedilen konular o kadar anlamlı ve güzeldir ki burada tam da Türk Milleti anlatılmıştır . Milletimizin yaşadığı acılar , vatan uğrunda her şeyi göze alması , özgürlük ve daha bir çok manevi değerler bizim için çok kıymetlidir . Bundan  dolayı İstiklal Marşı okunurken ciddi olmalı ve onu yürekten okumalıyız . Onu okurken geçmişteki yaşanmış savaşları , yaşanmış acı olayları hayalimizde canlandırmalıyız .


Vatanımızın bölünmemesi için , Mehmet Akif Ersoy'un da dediği gibi bir daha İstiklal Marşı'nın  yazılmaması için bağımsızlığımıza sonuna kadar sahip çıkmalı , hak yolundan , doğruluk yolundan , vatan sevgi yolundan ayrılmamalıyız . Çünkü tüm bunlar  her şeyden çok daha değerlidir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme