Bir Mermer Parçası İçin Heykeltraş Neyse Ruh İçin de Eğitim Odur İle İlgili Kompozisyon

Bir Mermer Parçası İçin Heykeltraş Neyse Ruh İçin de Eğitim  Odur  İle İlgili Kompozisyon

Heykelin  yapılması için , çeşitli şekillere girmesi için ve göze güzel hitap etmesi için mermer kullanılır . Mermer olmadan heykel  olamaz . Çünkü heykeli  bu hale getiren mermerlerin birleşimi ve çeşitli şekillere dönüşmesidir . İşte bunu yapan da heykeltraş yani ustanın kendisidir . Kişinin canlı ve dinamik olması için de , hayatta mutlu ve bilgili olması için de eğitim şarttır .

Eğitim olmadan hayatın tadı olmaz . Eğitim almayan kimse bilgisiz ve ruhsuz olur .  İnsana ruh veren , insanı hayata bağlayan en iyi şey iyi bir eğitim süzgecinden geçmiş olmasıdır . Eğitim kişiye bir çok fayda sağlar. Davranışlarda ve düşüncelerde ilerleme ve gelişme sağlar. Kişiye  şekil verir yani kişiyi değiştirir ve yontar .  Düşünün hiçbir eğitim almadan nasıl okumayı yazmayı öğreneceksiniz , nasıl yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerine sahip olacaksınız . Eğitim olmazsa bunların hiçbiri gelişmez sizde . Ancak belli bilgilerle sınırlı kalırsınız . Gündemi , dünyada olan olayları takip etmekte zorlanırsınız ve hayatın heyecanını yaşayamaz , ruhsuz bir kimse haline dönüşürsünüz . Çalışan ve üreten insan her zaman aktif olur , boş işlerle uğraşmadığı için aklını sadece eğitim ile ilgili araştırma ve bulgulara verir . Çalışır , yorulur , çeşitli deney ve gözlemler yaparak ortaya çıkarmak istediği ürünleri meydana getirir  . Başarınca mutlu olur ve çevresine de bu mutluluğu yansıtır . Yani kişiye ruh gelir , ruhu canlı olur .


Bundan dolayı gelişmek için, olumlu yönde değişmek için , ilerlemek için her zaman eğitim ve öğretime çok önem vermeli ve üretken olunmaya devam dilmeli , ruhumuz her daim canlı tutulmalıdır . İşte o zaman çok değişir  ve gelişirsiniz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme