Dayanışma Ve İşbirliği İle İlgili Kompozisyon

Dayanışma Ve İşbirliği İle İlgili Kompozisyon

 Dayanışma ve işbirliği birbirini tamamlayan kavramlardır . Arkadaşlar arasında dayanışma ve işbirliği , aile içinde dayanışma ve işbirliği , milletin fertleri arasında dayanışma ve işbirliği gibi  birçok  çeşidi vardır . Dayanışma ve işbirliğinin gerçekleştiği ortamda  işler daha sorunsuz ve daha kolay çözülür .  Bu birliktelik insanlar arasındaki arkadaşlık ve kardeşlik duygusunu geliştirir .

Özellikle de ülkemize dış ülkelerin şu günlerde yaptığı düşmanca tutum ve davranışlara karşı milletçe el ele olmalı ,  parti ayrımı yapmadan dış güçlere karşı tek yürek olmasını bilmeliyiz .  Dayanışma ve işbirliği  olduğu zaman kargaşa ortamı olmaz , huzur ve hoşgörü ortamı ortaya çıkar .  Dayanışma ve işbirliğinin olmadığı yerde ise huzursuzluk ortaya çıkar . Örneğin aile içinde bireyler  aldıkları bir kararı dayanışma ve işbirliği içinde çözmeye çalışırlarsam sorunları  daha çabuk çözülür fakat aile içindeki bu bireyler işbirliği içinde hareket etmeyip herkes kendi kafasına göre hareket ederse burada  huzursuzluk olur.  Bundan dolayı da her zaman dayanışma ve işbirliği içinde sorunlar çözülmeye çalışılmalıdır .


Çünkü mutlu olmanın yolu budur . Dayanışma ve işbirliği içinde hareket toplumlar ise kendilerine düşmanlık yapan milletlere karşı topyekun birlikte olur ve hiçbir gücün bu milleti yıkmaya gücü yetmez.

1 yorum:

  1. çok güzel olmuş.
    yazanın ellerine sağlık.
    tşk.

    YanıtlaSil

Deneme