Çanakkale Ruhu Deyince Aklınıza Gelen Şeyleri Yazınız

Çanakkale Ruhu  Deyince Aklınıza Gelen  Şeyleri Yazınız

Çanakkale Savaşı Osmanlı Devleti ve düşman kuvvetleri arasında yaşanmış , Osmanlı Devleti yok edilmeye , milletimiz yok edilmeye çalışılmıştır . Elimizde hiçbir maddi imkanımız kalmamış , halkımız savaştan yorgun düşmüş fakat iman gücü  insanımızda asla kaybolmamıştır . İtilaf Devletleri var gücü ile bizi yok etmeye çalışırken  , geride kalan askerlerimiz de var gücü ile onları yok etmeye çalışmıştır .

Bir kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale Savaşı nice  gerçek hayat hikayelerinin yaşandığı bir cepheye sahne olmuştur . Türk askerinin kahramanca , onurlu ve şerefli duruşu , düşmanı yaralıyken onu ortada bırakmayışı , aç susuz kalması ama yine ille de vatan demesi ve vatanına sonuna kadar sahip çıkması . İşte budur Çanakkale ruhu , Çanakkale destanı . Seyit Onbaşılar , Niğdeli Aliler , Hilmi komutanlar ve daha niceleri . Devletimiz zor zamanlar yaşamış , askerimiz zor zamanlar yaşamış , kimi şehit olmuş , kimi gazi kalmıştır bu kutsal savaşta . Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal , silah arkadaşlarını ve milletini de arkasına alarak topyekun birlik olmuşlardır düşmanlara karşı . Her şey bitti derken yeniden başlamıştır Çanakkale'de . Çünkü bu savaşta olağanüstü olayların yaşandığına dair bilgiler vardır . Gökten meleklerin indiğine dair , Efendimiz Hz. Muhammed'in bu savaşta Türk askerinin yanında olduğuna dair rivayetler vardır . Ne kutlu ,  ne onurlu bir duruş sergilenen bir savaştır bu Çanakkale Savaşı . İtilaf Devletleri yok edememişti milletimizi .  Önemli  gemilerinden Oşın gemileri büyük darbe almış ve Çanakkale Savaşı kazanılmış ve düşman güçleri Çanakkale'nin geçilemeyeceğini anlamıştır . İman gücü , vatan sevgisi , vatan aşkı , namus , şeref  için savaşmıştır askerlerimiz . Çünkü bunlar yok olursa biliyorlardı ki milletimiz de yok olacak , dağılacak , milli benliğimiz elimizden zorla alınacak ve esaret sürüklenecekti  Yüce Milletimiz . Ama istedikleri olmadı düşmanların . Kazandık bu zaferi adını da Çanakkale Zaferi koyduk Elhamdülillah . Bizler ne zaman zor duruma düşsek söz konusu vatan olduğunda hiçbir şeyi gözü görmeyen milletin evlatlarıyız . Vatanımız her daim sağ olsun . Bir daha yazılmasın İstiklal Marşı , bir daha yaşanmasın savaşlar .


Bize bu vatanı hediye eden başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile  bu uğurda ölen vatan evlatlarına , şehitlerine Yüce Allah'tan rahmet diliyorum ve onların emanet ettiği bu toprakları kanımın son damlasına kadar koruyacağıma söz veriyorum . Unutmayın ! Çanakkale geçilmez  ve asla da geçilemeyecektir ...

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme