Ben Sporcunun Zeki, Çevik Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim Konulu Kompozisyon

Ben Sporcunun Zeki, Çevik Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim Konulu Kompozisyon

 Mustafa Kemal  sporda sadece güce ve zekaya önem vermemiş , sporcunun toplum tarafından örnek alınan bir insan olduğunu bildiği için sporcuların aynı zamanda güzel ahlaklı olanını sevmiştir .  Spor sadece yenme ve yenilmeden ibaret değildir . Her şeyin bir kuralı vardır ve  bu kurallara uymak  gerekir .

Sporcu da ahlaklı olmak ve  insanlara iyi model olmak zorundadır . Aslında bu söz tam da bu günler için söylenmiş bir sözdür .  Çünkü izlediğim maçlara ya da başka spor alanlarına baktığımda oyuncular birbirine hakaret etmekte , el kol hareketleri ile  küfürler savurmakta ve daha birçok olumsuz hareket yapmaktadır . Bunları izleyen taraftar da  bunları model alınca ortaya spor çıkmaz , kargaşa ve huzursuzluk çıkar . Bundan dolayı sadece çalışkan ya da güçlü bir sporcu olmak yetmez . Aynı zamanda karakterli , terbiyeli  bir sporcu olmak gerekir . Ahlaklı olan , zeki olan ve çevik olan sporcular her zaman tarihe geçmiş kişilerdir . Çevremizde de böyle sporcular vardır . Örneğin;  Muhammed Ali hem zeki , hem çevik hem de ahlaklı bir boksördür .


O öldüğünde  birçok ülkeden  insanlar onun cenazesine katılmıştır . Sizce zeki ve çevik olduğu için midir sadece?  Elbette hayır çünkü o ahlaklı ve insancıl yönleri ağır basan bir sporcu olduğu için çok sevilmiş ve sayılmıştır . 

3 yorum:

Deneme