Kütüphanenin Yararları Nelerdir ?

Kütüphanenin Yararları Nelerdir?

Kütüphaneler  insanların  daha eğitimli olmasını sağlayan , insanların genel kültür ve yeteneklerini artıran  önemli bir eğitim kurumlarıdır . İnsan kütüphanede okuduğu kitaplar sayesinde ufkunu genişletir , araştırmak istediği konular hakkında bilgi sahibi olur ve kişinin daha aydın bir birey olmasını sağlar .  Kütüphaneler bizlere sınırsız bir şekilde bilgi sunar .

Araştırdığımız belgeleri , arşivleri ,  ansiklopedileri ,  tarihi kitapları , dergileri , hikaye ve romanları , fablları ve daha birçok kitap çeşidini kütüphanelerden buluruz . Bizlerin amacına hizmet eden  kurumlardır . Kütüphanelere adı ve soyadımızı kaydettirerek istediğimiz kitapları eve götürür okur ve tekrar o kitabı kütüphaneye iade eder ve yenisini alır okuruz . Bu da bizim daha da kültürlenmemizi sağlar . Kütüphaneler okulda öğrencilere verilen ödevlerin yapılmasında çok büyük bir öneme sahiptirler . İnsanlara okuma alışkanlığı kazandırır , insan orada okuduğu kitaplar sayesinde hayaller kurar , farklı ülkelere gider ve oralara gerçek hayatta gidemese bile oraların kültürü hakkında  bilgi sahibi olur . Kütüphaneler birçok bilimsel kitapların korunduğu yerlerdir . Kütüphanelerden çok geniş kitleler yararlanır , yani sadece kişiye özgü değil tüm insanlara açıktır . Her ne kadar evde özel bir kütüphaneniz ya da kitaplığınız olsa da bu kütüphanelerin yerini asla tutamaz , çünkü kütüphaneler hemen hemen her kitabı bulabileceğiniz zengin hazinelerdir .


İnsan kendi okuyarak , kitaba dokunarak ve o kitabın kokusunu içine çekerek büyük bir haz alır . Bu da kütüphanedeki eşsiz kitaplar sayesinde olur . Bundan dolayı kütüphanelerin değeri bilinmeli ve ondan her zaman yararlanılmalıdır . 

1 yorum:

Deneme