Komşuluk İlişkileri İle İlgili Kompozisyon

Komşuluk İlişkileri İle İlgili Kompozisyon

Toplumda tek başımıza yaşayamayız . Çünkü bizler sosyal bir varlığız . Yaşadığımız yerde mutlaka yakınlık kuracağımız kimselere ihtiyaç duyarız . Bunlardan  en önemlisi de komşularımızdır . Komşu demek aile gibi bir şey demektir . Özellikle de güvenilir ve cana yakın komşuların varsa hayat daha eğlenceli ve daha güzel bir hal alır .

Komşularımız ile ilişkilerimizde  mantıklı olmalıyız . Her ne kadar samimi olsak da aradaki mesafeyi mutlaka korumalıyız . Çünkü bu şekilde daha sağlam ve daha kalıcı komşuluklar kurulur . Komşularımızı iyi tanımalı ve onlara güvenmesini bilmeliyiz . Güvenmediğimiz bir komşumuza hemen her şeyimiz hakkında bilgi vermemeliyiz . Çünkü kötü ve dedikoducu komşular başımıza bela açabilir . Böyle komşulara da dikkat etmeliyiz . Komşular iyi ve kötü zamanlarımızda bizim yanımızda olan ve bizi yalnız bırakmayan ailemiz gibidir . Çocuğumuzu emanet ettiğimiz , evimizi emanet ettiğimiz kimselerdir . Ama günümüzde komşuları çok iyi tanımak gerekir . Köylerde komşuluk ilişkileri daha sıcak ve daha güvenilir iken  , şehirlerde komşuluk ilişkileri böyle değildir . Köydeki komşunu tanırsın , bilirsin .


Ama şehirdeki komşularını fazla tanımadığın için arada çok fazla samimiyet olmaz ve doğal olarak güven de olmaz . Çünkü herkes farklı bir şehirden gelmiştir , kimse kimsenin huyunu , suyunu bilmez . Ama yine de köydeki kadar da olmasa mesafeli komşuluk ilişkileri kurulur . Böyle olması da daha mantıklıdır bence .

10 yorum:

Deneme