Fare Çıktığı Deliği Bilir Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

Fare Çıktığı Deliği Bilir Atasözü İle İlgili Kompozisyon Giriş, Gelişme, Sonuç

" Fare çıktığı deliği bilir " atasözü kanuna aykırı iş yapanlar ya da toplum tarafından hoş karşılanmayacak işler yapanların zora düştüklerinde , yakalanma ihtimalleri olduğunda nereye kaçacaklarını , yaptıklarını nasıl örtbas edeceklerini önceden düşünmüş ve planlamış oldukları anlamına gelir . Farelere dikkat edin ortalıkta dolaşırken bir anda birisi tarafından fark edildiğini anladığında anında adeta programlanmış gibi son sürat çıktığı deliğe doğru koşar . Böylelikle yakalanması da çok zor olur .

Kanunsuz işler yapan toplumun düzenini bozan insanları tespit etmek ve toplumdan uzaklaştırmak gerekir . Ama maalesef bu her zaman kolay olmamaktadır . Çünkü bu gibi işleri yapanlar yakalanma tehlikesi geçirince nerelere kaçacakları ile ilgili türlü planlar kurmuşlardır . Mesela terörle onlarca yıldır mücadele edilmesine rağmen maalesef bitirilememektedir . Çünkü uçsuz bucaksız arazide kendilerine öyle delikler yapmışlardır ki adeta bir fare gibi yakalanacaklarını anladıkları zaman bu inlere son sürat kaçmayı öğrenmişlerdir .


İnsanların huzurunu kaçıran , topluma zararlı insanları engellemenin en güzel yolu onların gizlendikleri yerleri açığa çıkarmak ve ortadan kaldırarak bir daha buraları kullanmalarını engellemektir . Bu şekilde onların insanlara verebileceği zararı en aza indirmiş olabiliriz . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme