Bam Teline Basmak Deyimi İle İlgili Kompozisyon

Bam Teline Basmak Deyimi  İle İlgili Kompozisyon

Bam teline basmak kişiyi öfkelendirecek , onu kızdıracak bir şey yapmak demektir . Yani bir insanın hassas olduğu konu üzerinden onun üstüne gidip sinirlendirmek demektir . Bazen bilerek ya da farkında olmadan insanlar birbirinin bam teline basarlar .

Kimi insanlar bazı konularda daha hassastırlar  ve bu hassas yönlerine dokunulduğu zaman çok öfkelenirler . Çünkü  o kişi bu konu hakkında daha duyarlıdır ve bununla ilgili şaka yapılmasından haz almayabilir . Örneğin ;  bir kişinin saçının şekli daha değişiktir ve bu kişi bu halini beğenmediği için insanların ona saçı ile şaka yapması onu kızdırır . Ya da  aileler çocukları hakkında çok duyarlıdırlar ve onlarla hiç kimsenin alay etmesine izin vermezler . Çünkü onlar için çocukları çok değerlidir ve onlar hakkında basit şakalar yapmasına izin vermezler . Bundan dolayı insanları kızdıracak şeyler yapmaktan kaçınmalı ve onların hassa olduğu şeylerde lakayıtça hareketler yapmaktan kaçınmalıyız . Çünkü her insanın hayata bakışı , yaşamı ve değer verdiği şeyler farklıdır .

Birinin inancına , siyasi görüşüne müdahale ederseniz o kişinin bam teline basarsınız . Çünkü o kişi daha farklı düşünüyor olabilir . Bunun için siz siz olun kimsenin bam teline basarak o kişiyi çıldırtmayın .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme