Ülkemiz İçin Turizmin Önemi İle İlgili Kompozisyon

Ülkemiz İçin Turizmin Önemi

Her ülkenin milli ekonomisinde turizmin payı çok önemli olduğu gibi Türkiye'de de turizm çok önemlidir .  Turizm bir ülkenin gelişmesi ve kalkınması için çok önemli bir rol oynar . Her yıl milyonlarca insan ülkemizi ziyaret etmek ve eğlenmek amacı ile ülkemize gelmektedirler . Ülkemize gelen turistler  ülkemizin milli ekonomisine büyük katkı sağlamakta  olup ülkemiz döviz geliri elde etmektedir .  Bu sayede de ülkemizin kalkınması daha artmaktadır .

Türkiye dış ticaret açığını ülkemize gelen turistler sayesinde azaltmaktadır . Ülkemize gelen turistler harcadıkları  paralar ile yerli esnafımız kazanç sağlar  . Bu işle ilgilenen tüm iş kolları kazanç sağlar ve böylece ekonomimiz daha da gelişir . Her yıl binlerce insana da bu sayede iş imkanı sağlanır ve farklı iş kolları ortaya çıkar . Gelen turistler sadece tatil amacı ile gelmemektedir . Tarihi mekanları gezmek ,  doğal güzellikleri gezmek ,  kültürel yerleri gezmek ve oraların tarihi hakkında bilgi edinmek amacı ile ülkemiz her yıl ziyaretçi akınına uğramaktadır . Ülkemizde dört mevsim bir arada yaşandığı için yaz turizmi , kış turizmi , spor turizmi , kültür turizmi gibi turizm çeşitleri vardır . Çünkü ülkemiz gelişmekte olan çok yönlü özellikleri bulunan güzel bir ülkedir . Bundan dolayı her yıl bir çok turist ülkemize gelmekte tatilini yapmakta , gezip  tozmakta ve daha sonra da ülkelerine mutlu bir şekilde geri dönmektedirler .  Ülkemize gelen turistler ne kadar fazla olursa ülkemizin tanınması o da o kadar çok kolay olur ve ülkemize olan talep artar .


Bunun için ülkemize gelen turistlere güler yüzlü davranmalı , sattığımız bir ürünü aşırı pahalıya satmamalı ve tekrar ülkemize gelmeleri için misafirperver olmalıyız ki ülkemiz kalkınsın ve zengin bir ülke haline gelebilsin. İnsanlar arasındaki sosyal dayanışmanın ve yakınlaşmanın olabilmesi için turizm çok önemli bir faktördür. Bunun için turizme ve ülkemize gelen turistlere çok önem vermeliyiz.

Ülkemizde Spor Turizmi  İle İlgili Kompozisyon 

2 yorum:

Deneme