Türkçemize Neden Sahip Çıkmalıyız İle İlgili Kompozisyon

Türkçemize Neden Sahip Çıkmalıyız İle İlgili Kompozisyon

Dil bir milletin kimliği demektir.   Dil demek  , millet demek millet demek dil demektir . Türk Dili milletimizin dilidir , kültürüdür , yaşam tarzıdır . Dilimizi yabancı dillerin etkisinden koruyarak ona sahip çıkmalıyız .

Kullandığımız kelimeler Türkçe olmalıdır . Özentilik yapılmamalıdır . Açılan bir iş yerinin adı , bir mağazanın ya da bir çay ocağının adı yabancı bir isim olmamalıdır . Kendi benliğimizi yansıtan isimler olmalı ve Türkçeden başka isim kullanılmamalıdır . Türkçemiz bizim geçmişimiz , özümüz demektir . Düşünsenize yabancı bir ülkenin egemenliği altındasınız ve kendi dilinizi konuşacak kimse bulamıyor ve yalnız kalıyorsunuz . Ne kadar sıkıcı bir durum olurdu değil mi ? Çünkü seni anlayacak , duygularını paylaşacak , isteklerini dile getirecek kimseyi bulamıyorsun .

Başka milletlerin egemenliği altına girmemek için , millet olarak çözülüp dağılmamak için Türk diline sahip çıkmalı ve onu korumalıyız . Benliğimizi yitirmemek için , kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak için Türkçemizin değerini bilmeli ve pişman olacak şeyler yapmamalıyız .

2 yorum:

Deneme