Meslek Seçimi İle İlgili Deneme

Meslek Seçme İle İlgili Deneme

Kişinin kendisine  temel çalışma alanı edindiği , geçimini sağlamak amacıyla yaptığı sürekli işe meslek denilir .  Meslek seçimimiz yaşla birlikte değişebilir . Küçük yaşta öğretmen olmak isteriz ama yaşımız ilerledikçe  ve kendimizi daha da iyi tanımaya başladıkça farklı bir meslek yapmayı düşünürüz . Meslek seçerken çok dikkatli olmamız gerekir . Gelecek hayatımızda mutlu olmak için , o mesleğin bizi tatmin etmesi için ve bize bir gelir getirmesi için çok iyi çalışmamız gerekir .

Meslek seçerken bireyin öncelikle kendisini iyi tanıması gerekir . Daha sonra yeteneklerinin farkında olmalıdır . İlgi duyduğumuz meslekleri seçmeli ve o  yönde çalışmalar yapmalıyız . Yani hem yeteneğimiz olmalı ve hem de seçeceğimiz mesleğe ilgimiz olmalıdır . Mesela bir mesleğe yeteneğin vardır ama ilgin yoktur ve o meslekten zevk almazsın . Ya da bir mesleğe ilginiz vardır fakat bu mesleği yapabilecek kabiliyete sahip değilsinizdir . Hangi mesleği seçecekseniz o meslek hakkında bilgi toplamalı ve araştırmalarda bulunulmalıdır . En sonunda ise kendinize uygun mesleği seçmeli ve bu meslekten mutluluk duymanız gerekir .


Her insan aynı mesleği yapmaz . Çünkü her kişinin hayata bakış açısı farklıdır ve ilgi alanları ve yetenekleri de farklıdır . Bundan dolayı insan kendisini hangi meslekte mutlu hissediyorsa  o mesleği en iyi şekilde yapmaya dikkat etmeli ve yaptığı işten haz almalıdır .

2 yorum:

Deneme