Kümesin Anahtarı Tilkiye Verilmez Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Kümesin Anahtarı Tilkiye  Verilmez Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Kümesin anahtarı tilkiye verilmez atasözü ile anlatılmak istenen ; karakteri bozuk olan ve insanı zarara uğratan , emanete hıyanet eden kişilere önemli görevler asla verilmez . Güvenilir olmayan bir insana çok önemli bir görev verildiği zaman o kişi sizi ve çevrenizdekileri zor duruma düşürebilir .

 Kümesin anahtarı da gerçekten tilkiye teslim edilmez , çünkü tilki kümesteki bütün tavukları , horozları yer ve güvenilmeyeceğini gösterir . Yakın bir zamanda da bir kurumun başkanının güvenilir olduğu sanılmış fakat devletin en gizli bilgilerini ve çok önemli bir projesini  yabancı bir ülkeye satarken yakalanmış ve son anda  önlenmiştir bu zarar . Hayatımızda da kimi güvensiz insanlar bulunmaktadır . Örneğin;  birisine yüz liranı emanet olarak verdiğinde  o kişi para falan vermediğini söyler ve seni yalanlar . Yani paranın üzerine soğuk bir su içmiş olursun .


 Bundan olayı güvenilir olmayan insanlara asla önemli görevler verilmemeli ve kendimizi ve çevremizi olumsuz olaylardan korumak için bu kişilerin asla önemli bir işimizi yapmalarına izin verilmemelidir . Her zaman böyle insanları iyi tanımalı ve iyice araştırmadan bir kişiyi önemli görevlerin başına getirmemeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme