Aç Kalmak Borçlu Olmaktan İyidir Konulu Kompozisyon

Aç Kalmak Borçlu Olmaktan İyidir Konulu Kompozisyon

Hayatta herkes zengin olarak doğmaz ya da herkesin maddi durumu iyi olmaz .  Ama kimi insanlar vardır ki maddi durumu iyi olmasa da başka insanlara muhtaç olmamak için adeta tırnakları ile kazıyarak kendi nafakasını çıkarır .  Çünkü çekinir , onurlu bir insandır .  Aldığı borcu ödeyemeyen ama sözüne de sadık bir insana bu borcun yükümlülüğü ağır gelir , bundan dolayı borçlu olmak yerine aç kalmayı bile tercih eder .

Çevremizde de vardır böyle insanlar . Bu kimseler güvenilir ve sözünün eri olan insanlardır . Örneğin bir komşunuz var ve evinde yiyecek yok olsun . Gidip de kimseden dilenmez ve borç istemez . Çünkü geliri olmadığı için aldığı borcu geri  veremeyeceğini bilir ve aç kalmayı tercih eder . Böyle insanlar yiğit insanlardır aslında . Gururlu oldukları için sözünü yerine getirememek onların canını yakar ve başkasından bir şey alıp  onu ödeyememektense sefalet içerisinde kalmayı bile tercih ederler .


Sözünün eri olan kişilere aslında gönülden yardım etmeliyiz ki onların kendilerini sıkıntıya düşürmesine izin vermeyelim . Çünkü gerçekten birine yardım etmek istiyorsanız maddi durumu kötü olduğu halde kimseden borç istemeyen yoksul insanlara yardım edin . Çünkü asıl yardımı hak eden bu gururlu insanlardır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme