Öğretmen Konulu Kompozisyon

Öğretmen Konulu Kompozisyon

Öğretmen , bildiklerini öğrencilerine aktaran ,  yeterli alan bilgisine sahip olan , mesleğinin gerekliliklerini yerine getiren kişidir . Öğretmen öğrenciye sadece bilgiyi aktaran değil , öğrenmeyi öğrenciye öğretendir .  Sadece öğrencilerine resmiyette olan konuları vermez . Öğrencilere  farklı şeyler de öğretir . İyi insan olma ,  yardımsever olma , hayattan zevk alma gibi .

Öğretmenler geleceğin neferidir . Geleceğimizin aydınlarıdır ve toplumu  aydınlatırlar . Öğretmen yeri geldiğinde ana baba , yeri geldiğinde abla , abi ,  yeri geldiğinde kardeş , dosttur . Dertlerimiz olduğunda bizi hiç sıkılmadan dinleyen , bizi olduğumuz gibi kabul eden ve yargılamayan kutsal değerlerdir . Öğretmen öğrencisine her şeyden önce erdemli bir insan olmayı ve  insanlığa faydalı işler yapmayı öğretmelidir . Yeri geldiğinde kızar öğrencilerine , kızar ki kendine çeki düzen versin . Çünkü öğrencisinin iyiliğini ister , yeri geldiğinde sever , bağrına basar öğretmen . Mustafa Kemal Atatürk öğretmenlere çok önem vermiş ve şunu söylemiştir :  '' Dünyanın her tarafında  öğretmenler , insanlar topluluğunun en fedakar ve en muhteşem unsurlarıdır '' . Öğretmenlik kolay bir iş değildir . Yeri geldiğinde bütün zorluklarla da baş edebilmesini bilen kişidir öğretmen . Örneğin bir öğrencisi okula aç geldiğinde onun aç olduğunu bilir ve elinden gelen desteği ondan esirgemez ve ona yardım eder . Ya da okulun sobası yanmadığında hiç üşenmeyerek , kendini geri çekmeden sobayı yakan ve öğrencilerinin hem bedenini , hem de ruhunu ısıtan değerdir öğretmen .


Bundan dolayı öğretmenlerimizin değerini bilmeli ve bize gösterdikleri doğru yolda ilerlemek için çalışmalıyız . Öğretmenliğin  ayrıcalıklı bir meslek olduğunu bilmeliyiz . Bir toplumu kalkındıracak olan ve geleceğe eğitimli nesiller ve ahlaklı nesiller yetiştirecek olan kişidir öğretmen . Öğretmenlerinizin değerini bilin ve onun bilgilerinden faydalanın . Öğretmenlerinize hak ettiği değeri göstermeniz dileği ile .

26 yorum:

  1. Sağolun fakat çok uzun değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yo hiç uzun degil aralarından bazı cümleleri al çok kısa

      Sil
    2. dediğin gibi

      Sil
  2. Bence güzel şimdi yazmaya başlıycam

    YanıtlaSil
  3. Evt tşk ama baya baya uzun

    YanıtlaSil
  4. Baya baya iyi bir site öneririm ya ben böylesini görmedim be valla helal olsun para bile yatırabilirim o kadar sevdim yani.

    YanıtlaSil
  5. !'^+%&/()=?_é"*-<>£#$½{[]}\|+,-.;:`;``````@Æ

    YanıtlaSil
  6. Güzel ama sanki biraz sıradanlaşmış cümleler kullanılmış gibime geldi

    YanıtlaSil
  7. Bu ne lan unknown çok konuşmuşsun, güzeldi ama uzundu yinede bunları bizim için yaptığınza teşekkür ederim. Sevgili Hatice Turan Gazi Saka.

    YanıtlaSil
  8. ya braz öğrenci tarzıyla yazsanız hocalar anlıyorda sjsjhdjs

    YanıtlaSil

Deneme