İyilik Konulu Kompozisyon

İyilik Konulu Kompozisyon

İyilik kişinin saf ve temiz olmasıdır . İnsanlara karşı kötü düşünmeyen , insanlar arasında zengin fakir ayrımı yapmayan , insanı insan olduğu için seven ve hoş gören kimse iyidir . İyilik insanlar arasına sevgi tohumu eker . Bu tohum filizlenerek meyvesini vermeye başladığı zaman ise iyilik ve iyi düşünce evrensel bir boyut kazanır .

İnsan her zaman iyi olmaya çalışmalıdır. Çünkü dünya gelip geçicidir. Bu dünyada ne kadar iyi davranışlar gösterilir ve hayırlı işler yapılırsa öte dünyada  da insan karşılığını alır.  İnsan çıkarı için iyi olmamalıdır . Gerçekten içinden gelmelidir iyilik yapmak .  İyiliğin olduğu yerlerde güzellik olur .  Kin ve nefret yok olur .  İyilik insanları birbirine bağlayan bir değerdir .  İyi olan , iyi niyetli olan insanlar bazen sekteye uğrasa da sonuçta hep kazanan kimseler olmuştur .  İyilik yapan iyilik bulur,  kötülük yapan da kötülük bulur  . Ama bu her zaman böyle olmayabilir onun için kesin konuşulmaması gerekir . İyiliği bir karşılık beklemek için yapmazsak sonuçta üzülmeyiz. Dünyada herkes iyi olsaydı dünya cennet olur , savaşlar olmaz , şiddet olmaz ,  terör belası son bulurdu.


Buradan da çıkarılacak olan ana düşünce şudur . İnsanların güzel bir dünyada yaşaması kendilerine bağlıdır .  Bütün insanlık bencil olmazsa , herkes temiz ve  bembeyaz olursa böyle bir ortamda kötülük barınmaz ve yaşadığımız yer gül bahçesine dönebilir . Hep iyi kalmanız ve iyi düşünmeniz dileği ile .

1 yorum:

Deneme