Çok Yaşayan Bilmez Çok Gezen Bilir Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Çok Yaşayan Bilmez Çok Gezen Bilir Konulu Kompozisyon

İnsan  çok yaşayabilir ama hep aynı yerinde kalıyorsa araştırma yapmak için, gezip görmek için başka yerlere gitmiyorsa çok fazla bilgi sahibi ve deneyim sahibi olmaz .  İnsan yaparak ve yaşayarak daha iyi öğrenebilir .  Çünkü insan  farklı yerlere gidip görerek oraların kültürel özellikleri hakkında bilgi sahibi olur , oraların yemeklerini bilir ,  yöresel kıyafetlerini , iklimi , …vs  bilir . Yani insan gezerek daha çok öğrenir ve gelişir .

İnsan yaşayarak da çok şeyler öğrenir . Belirli konular hakkında deneyim sahibi olur  ama bu sınırlı bir şekilde olur .   Gezen insan ise  farklı yörelere gittiği için daha çok kültürlü olur .  Çünkü gördüklerini , yediklerini , kısacası  gittiği yerdeki yaşadığı durumları unutmaz ve bu unutmadığı bilgiler daha kalıcı olur ve daha fazla bilgi ve birikim sahibi olur .  Onsan dolayı tek bir yerde takılıp kalınmamalı , farklı ülkelere , şehirlere gezip görmek amacı ile seyahatler düzenlenmelidir .  Çünkü yaparak ve yaşayarak öğrenme eğitimde de en etkili öğrenme olarak kabul edilmektedir . Çok okuyan değil çok gezen bilir sözü de bu sözle yakın anlamlıdır .


Bundan dolayı   ömrümüzü sadece yaşadığımız  yerde geçirmemeli , farklı yerlere gidilerek oralardan da çeşitli bilgiler öğrenmeliyiz .  Çünkü çok gezen insan daha çok kültür sahibi olur ve  gördüklerini ve yaşadıklarını kolay  kolay unutmaz .  Bunun içinde iyi bir meslek sahibi olup iyi bir maaş alınca da farklı bölgelere giderek hayatın tadını çıkarmasını bilmeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme