İnsanlarla Münasebetin Ateşle Münasebetin Gibi Olsun, Çok Uzaklaşma Donarsın, Çok Yaklaşma Yanarsın Konulu Kompozisyon

İnsanlarla Münasebetin Ateşle Münasebetin Gibi Olsun, Çok Uzaklaşma  Donarsın, Çok Yaklaşma Yanarsın Konulu Kompozisyon

Hepimizi aynı dünyada yaşadığımız için birbirimize ihtiyaç duyarız ve iletişim ihtiyacımızı gideririz . İnsanlar ile muhabbet kurarken ne çok samimi olmamalıyız , ne de buzdan duvarlar  örmeliyiz .  Aşırı samimi olunursa kavga da çok olur . Aşırı soğuk da olunursa insanlar senden uzaklaşır .

İnsanlar ile her zaman aranda bir mesafe olması gerekir .  Mesafe seni korur . Çünkü özel  yaşamına fazla müdahale edemezler .  Doğal , candan samimi bir insan olabilirsin ama bu doğallık ve samimiyet aşırı olursa insanlar ile aran bozulur ve onların gözünde kötü olursun . Bundan dolayı insan ilişkilerinde çok dikkatli olunması gerekir ki muhabbetin devamı gelsin .  Burnu havada , kibirli ve soğuk insanlar da toplum tarafından pek sevilmez .  Çünkü duygularını dışa vurmazlar , samimiyet yoktur . Oradan bir an olsun uzaklaşmak istersin . Böyle olmak da iyi değildir . En iyisi aşırı samimi de olmayacaksın , aşırı uzak da durmayacaksın . İnsan ilişkilerinde denge kurmak çok önemlidir . Sen kendi dengeni ve sınırlarını koyarsan kimse ile kötü de olmazsın , sana soğuk , kibirli de diyemezler bu senin elinde . Soğuk insan yalnızlığa mahkumdur . Samimiyeti abartıp haddini aşan insanlar da aynı şekilde yalnız kalırlar .


Buradan da anlaşılacağı gibi insanlar  ile aramıza mesafe koymalıyız . Bu mesafe ne aşırı uzak ne de aşırı yakın olmalıdır . Her zaman bir dengede olmalıdır . Bunun için toplum içinde hal ve hareketlerimize her zaman dikkat edelim ki insanlar bizden uzaklaşmasın ya da aşırı muhabbete dalmasın . Ne demiş atalarımız ''Her şeyin fazlası zarardır.'' Samimi ol fakat sakın laubali olma.'

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme