İlim Çin'de de Olsa Gidip Alınız Sözü İle İlgili Kompozisyon

İLİM ÇİN'DE DE OLSA GİDİP ALINIZ KONULU KOMPOZİSYON

İlimin ülkesi , vatanı , milleti ,  yoktur . İlim tek bir yere ait değildir . Nerede bir olumlu  gelişme  ve ilerleme görürseniz görün  hemen oraya gidin ve oradaki  ilim ve  alın . Çünkü ilim ve bilim evrenseldir , bütün insanlara aittir . Ne kadar güzel ifade etmiştir Allah'ın Resulü ; İlim Çin'de de olsa gidip alın diye . Bunun için birey ilim ve fen yolunda ilerlemeli ve onu ülkesine getirerek milletinin fertlerini bilgili , kültürlü insan yapmalıdır .

Bu söz aslında güzel dinimiz İslam dininin  geri olmadığını hep ileriye doğru gitmek için durmadan ,  köy , şehir , ülke demeden insanın bütün dünyayı dolaşıp , ilimi bulup getirmesi ve onu hayatına aksettirmesi vurgulanmak istenmiştir . Çünkü ilimdir ki insanı cahillikten kurtarır , gözünü açar , dünyaya farklı pencereden bakmasını sağlar . Hep bilim adamlarına hayranlık duymuşuzdur . Yeni icatlar ve buluşalar yapan insanların ardından hep dua edilir. Çünkü onların getirdiği yenlikler dünyayı daha yaşanılır ve daha aydınlık bir dünya haline getirmiştir. Çünkü insanlığın gelişmesini ve ilerlemesini sağlamışlardır. Yüce dinimiz de bunu emretmektedir. Ne diyor Cenabı Hak kuranda ilk olarak '' Oku Yaradan Hakkının adı ile oku'' diyerek  insanoğlunun okuması gerektiği ve ilim ve fen yolunda ilerlemesi gerektiği düşünülmüştür. Bizler  eğer gerçekten dinimizin bu emrini yerine getirirsek dünyanın en gelişmiş ülkesi olabiliriz ve başka ülkelere örnek olabiliriz. Bunun için ilim nerde ise onun peşinden gidilmeli gerekirse bu uğurda cihat edilmelidir.


Buradan da çıkarılacak olan ana düşünce şudur: Sevgili Peygamber Efendimiz'in   sözlerine nail olabilmek için , başka devletlerin  yardımına ihtiyaç duymadan kendi  kaynaklarımız ile yeni buluşlar ve icatlar yapabilmek için ilim yolunda ilerlemeli ve ilim nerede ise oraya seve seve gidilmeli ve o aldığın ilmi ülkende yaygınlaştırarak ülkeni ilertebilmendir.

2 yorum:

  1. Ödevime yardımcı olduğunuz için çok TEŞEKKÜR EDERİM Başarılarınızın devamını dilerim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde ödevime yardımcı oldu.

      Sil

Deneme