Hayvan Beslemek Konulu Kompozisyon

Hayvan Beslemek Konulu Kompozisyon

Dünyadaki tüm canlılar değerlidir .  Bu canlılar içinde en üstün yaratılanı ise insandır . Çünkü insanın akıl ve mantığı vardır .  Diğer canlılar insanlardan farklı olmalarına rağmen bu dünyanın bir parçasıdır ve hepsi de en az bizler kadar değerlidir . Bizlerin en yakın dostları olan hayvanları besleyen yufka yürekli insanlar çok fazladır . Tüm insanlarda hayvan sevgisi olması gerekir  .  Çünkü hayvan sevgisi olmayan biri insanı hiç sevmez .  Bundan dolayı hayvanları da korumalı ve onlara barınak yapmalı ve onların da iyi bir şekilde beslenmesi sağlanmalıdır .

Hayvanlar da sevgi ve ilgi isteyen canlılardır . Kimi insanlar hayvanları evinde besler , kimisi ise sokakta olan hayvanları beslemeyi sever  . Hayvanlara asla eziyet edilmemeli , acıktıklarında sularını ve yemeklerini bir kabın içine koyarak doymaları sağlanmalıdır . Onların aç kalmasına göz yumup , merhametsizce davranmamalıyız . Hayvan sevgisini küçük yaşta çocuklarımızı da öğretmeli , sokak hayvanlarının da beslenmesini sağlamalıyız .  Örneğin;  hayvanlar genel olarak nankör olmayan canlılardır , size kazık atan , sizin canınızı yakan insanlardan daha iyi olabilir . Evinizde beslediğiniz köpek size sadık olur , sizin bir tehlike ile karşı karşıya kalacağınızı anladığında türlü hareketler yaparak sizin dikkatinizi çeker ve önlem almanızı sağlar .


Bunun için evcil hayvanlara ve sokak hayvanlarına ilgi gösterilmeli ve onlar da diğer canlılar gibi sevilmelidir ve beslenmeleri sağlanmalıdır . Onlara asla işkence uygulanmamalı , dışarıya başı boş bırakılıp  aç kalmalarına göz yumulmamalıdır . Bundan dolayı hayvanları sevelim ve elimizden gelen her türlü yardımı onlar için yapalım .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme