Beğenilmek İle İlgili Deneme Örneği

Beğenilmek Konulu Deneme Örneği

Beğenilmek herkesin hoşuna giden bir durumdur .  Fiziki anlamda beğenilmek , davranış tarzı ve konuşma şekli  ile beğenilmek , düşünceleri ile beğenilmek gibi çoğaltabiliriz . İnsan doğası gereği beğenmek ve beğenilmek ister .  Beğenilmek hoşuna giderken beğenilmemek kişiyi üzebilir .

İnsan sosyal bir varlıktır .  Toplumla iç içe yaşadığı için , toplum tarafından onaylanmak için kılık kıyafetine , saçına başına , hal ve hareketlerine dikkat eder .  Karşı tarafın beğenmesi kişinin hoşuna gider .   Örneğin , bir düğüne gideceksiniz ve bekarsınız  , belki o düğünde sizin de beğeneceğiniz ya da sizi de beğenecek olan insanla göz göze geleceksiniz .  Yani karşılıklı birbirinizi beğenmiş olacaksınız . Beğenilmek herkesin hoşuna gider . Hiç kimse beğenilmemek  istenmez . Çünkü beğenilmek insanda estetik bir haz uyandırır .


İnsan beğenilmek ister, çünkü beğenilmek insanın kendisini daha iyi hissetmesini sağlar, kişi kendine daha fazla güvenir ve özgüven sahibi olur .  Kişi beğenilmek için de her şeyi yapmamalıdır . Mesela herkes beni beğensin diye her yerine estetik yaptırmamalı , doğal olmaya daha çok önem verilmelidir .   Tabi ki fiziki güzellik de önemlidir , ama düşüncelerinizle , hal ve hareketlerinizle , bilginizle beğenilmek size daha iyi fayda sağlar .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme