Atatürk'ün Ülkemiz Ve Çocuklar İçin Yaptığı Faaliyetler Konulu Yazı

Atatürk'ün Ülkemiz Ve Çocuklar İçin Yaptığı  Faaliyetler Konulu Yazı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkesi için bir çok hizmette bulunmuştur . Milli birliğin ve beraberliğin sağlanması için  milli mücadeleyi başarı ile sürdürmüştür . Manda ve himayeyi reddetmiş ve her zaman tam bağımsızlığı savunmuştur .

Çocukların eğitimine çok önem vermiş  ve onların gelişmesi için eğitim ile ilgili bir çok kurumlar açmıştır . Çocuklara  ve gençlere cumhuriyeti hediye etmiştir ve çocukların bunu benimsemesi gerektiğini düşünmüştür . 23 Nisan Ulusal egemenlik  ve çocuk bayramını  çocuklara hediye etmiştir . Ülkesi için ilke ve inkılaplarını topluma  kazandırmış ve bunların korunması gerektiğini söylemiştir . İlim ve fenne önem vermiş , çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkmak için çok çalışılması gerektiğini savunmuş  iyi bir öğretmendir o . Çıkarları için başka ülkelere kaçmamış , vatanını ve milletini satmamıştır .


Vatanın kurtuluşu için protestolar düzenlemiş , mitingler düzenlemiş ve bir çok savaşları yönetmiştir . Arkadaşları ile milli mücadelenin başarıya ulaşmasını sağlayan iyi bir komutan ve iyi bir askerdir . Edebiyata , bilime ve sanata da çok önem vermiş bu doğrultuda bir çok kurumlar açmıştır . Milli ekonominin gelişmesi için büyük işler yapmıştır . Büyük başarıları ile milletine örnek olmuş ve çocukların eğitimine çok önem vermiştir. Çocukların sanatla ilgilenmesi gerektiğini ve bir çok alanda gelişmesini gerektiğini savunmuştur . O yüzyılda bir gelen eşsiz bir liderdir . Daha sayamayacağımız bir sürü hizmetleri bulunmaktadır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme