Perşembenin Gelişi Çarşambadan Bellidir Kompozisyon Örneği

Özet : "Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir." atasözü ile ilgili kompozisyon örneği

     Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir atasözü olayların gerçekleşmeden önce bazı belirtilerinin ortaya çıktığı anlamına gelmektedir. Bu atasözümüz aynı zamanda temkinli olmayı, önlem almayı öğütlemektedir .

     Mesela bir bina inşaatı düşünün . Gerekli yerlere koruma önlemleri alınmamış , demir çubuklar açıkta,  gerekli aydınlatma yok hava kararınca nereye adım attığınızdan emin olamıyorsunuz .  Böyle bir ortam içerisinde kaza olması kaçınılmaz değil midir ? Elbette bu şekilde bir yerde er ya da geç bir kaza meydana gelecektir . Çünkü kazaya neden olacak tüm belirtiler vardır .  İşte böyle bir  ortamda kaza meydana geldiğinde perşembenin gelişi çarşambadan bellidir denir . Yani o olayın gerçekleşeceği belliydi demektir . Ya da bir öğrenci hiç ders çalışmasa sonunda da sınav günü gelip çatsa zayıf not alacağı bellidir . Böyle bir öğrenci ağlasa dövünse niye böyle oldu dese " eee ! perşembenin gelişi çarşambadan bellidir . " derler .

     Bazı olaylar vardır ki bir anda meydana gelir ama birçok olayın meydana geleceği de öncesindeki belirtilerden belli olur . Bu yüzden akıllı insanlar gözlem yapar ve kötü sürprizlerle karşılaşmamak için önlemini alır .

3 yorum:

  1. Teşekkürler çok yardımcı oldu güzel anlatmış sınız

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler çok yardımcı oldunuz🤍

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler gayet güzel açıklamış ve örneklendirmişsiniz

    YanıtlaSil

Deneme