Hiç Kimse Başarı Merdivenlerini Elleri Ceplerinde Çıkmamıştır ?

Hiç Kimse Başarı Merdivenine Elleri Cebinde Çıkmamıştır

Bu sözden anlatılmak istenen şudur: İnsanlar belirli bir yerlere gelebilmek için  belirli bir amacına ulaşabilmek için ve o amaçtan mutluluk duymak için iyi bir şekilde çalışmalıdırlar ki başarıya ulaşabilsinler. Başarı öyle hemen bir anda gerçekleşmeyen bir şeydir. Bunun için önce emek edip uğraşmak gerekir.

Hiç bir şeyin olmadığını düşünelim. Zor durumdasın. Gelecekteki hayatına yatırım yapmak zorunda olduğunu düşün.Ama bunun için de hiç çalışma. Ne de olsa kısmetim ayağıma gelir düşüncesiyle günlerce bekle. Sonuçta göreceksin ki alın teri dökmeden bir ekmek bile bulamazsın. Başarı yolunda insanlar çok yorulurlar. her şeyden önce sabır ve düzenle işlerini devam ettirirlerse iyi bir konuma gelebilirler ve geleceğine de iyi bir yatırım yapmış olurlar. Başarıya ulaşmak için de çok rahat olmayacaksın. İşlerini zamanında yapacaksın. Disiplinli bir şekilde çalışırsan başarı zaten kendiliğinden geliyor. Örneğin; Sakıp Sabancı kendi emeği ve alın teri ile Türkiye'nin en zenginlerinden biri olmuştur. Bunu da yine çalışmasına ve azmine borçludur.


Sözlerimden de anlaşılacağı gibi arkadaşlar başarı yolu uzun ,zor, mücadelenin olduğu ve alın terinin aktığı bir yoldur. Bu yola sabırla başlayıp bu yolu  sabırla bitirmelisin ki başarıya ulaşasın. Azmin zaferini tatmak dünyanın en güzel  ve en zengin duygusudur  inan. Başarı merdiveninde buluşmak ümidi ile kalın çalışma ile...

1 yorum:

Deneme