Eli Kolu Bağlı Olmak Deyimi İle İlgili Kompozisyon Örneği

Eli Kolu Bağlı Olmak Deyimi İle İlgili Kompozisyon Örneği 

Eli kolu bağlı olmak deyiminin anlamı şudur : İnsanların yaşadıkları bazı olaylar karşısında çaresiz kalmaları, elinden hiç bir şeyin gelmemesidir . Günlük hayatımızda bile başımıza aşamayacağımız sorunlar gelir ama bir şey yapamayabiliriz .

Eli kolu bağlı olan insan çaresiz kalan insandır . Yaşadığımız birçok olay elimizin kolumuzun bağlanmasına neden olabilir . Örneğin amansız bir hastalığa yakalanmak ve çaresinin olmaması, maddi imkanların eksik  olmasından dolayı çocuklarına yiyecek erzak alamamak ,  güçlü güçsüzü ezerken elimizden bir şey gelmemesi gibi durumlar eli kolu bağlı olmak deyimine örnektir. Ya da bir yakınını  kaybeden kişinin mutluluğu bir daha bulamayacak olması eli kolu bağlı olmak deyimine başka bir örnektir .


Buradan da anlaşılacağı gibi eli kolu bağlı olan insanlar ne yapacağını bilemezler ve çaresizce başına gelen olumsuzluklardan kurtulmak için  beklerler ve zaman geçirirler. İnsanların eli kolu bağlı olması kendi istekleri doğrultusunda  olmaz . İstem dışı  şeyler de olabilir ve hayatta bazen çaresiz kalabilirsiniz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme