Çocuk Hakları İle İlgili Kompozisyon Örneği

Dünyadaki tüm çocukların istisnasız hepsinin sahip olduğu haklara çocuk hakları denilmektedir . Çok eski dönemlerden beri çocuklar bazı sorunlarla yüz yüze kalmışlar hatta büyük eziyetlere bile maruz kalabilmişlerdir . Bu eziyet ve işkencelerin artması neticesinde Birleşmiş Milletler bu tür sorunların çözümü için dünya genelinde 170 üzerinde ülkenin imzası ile çocuk hakları sözleşmesini ortaya koymuştur .

Yaşama hakkı ve eğitim öğretim görme hakkı çocukların en başta gelen haklarındandır . Ancak 21. yüzyıl dünyasında teknoloji , iletişim hiç olmadığı kadar ileri noktalara gelmesine karşın çocuklar maalesef bu haklarını hala yeteri kadar kullanamamaktadır . Olması gereken ise tüm çocuklara dil , din , ırk , renk ayrımı yapmadan tüm haklarını özgürce ve rahatça kullanabilecekleri bir dünya kurmaktır . Maalesef bazı aileler en başta kendileri çocuklarının bazı hakları olduğunun bilincinde değiller ve onlara bu haklarını kullanmaları için gerekli ortamları oluşturmaları gerektiğinin farkında değiller . Bu yüzden devlet bu konuda devamlı aktif çalışarak çocukların hakları ile ilgili ihlalleri tespit etmeli ve gereken düzenlemeleri yapmalıdır .

Çocuk haklarını hepimiz çok fazla önemsemeliyiz . Çünkü bugünün çocukları yarının büyükleridir ve geleceğimizi , ülkemizi emanet edeceğimiz insanlar onlardır . Bu nedenle çocuklarımızın haklarına saygı göstermeliyiz ki hem çocuklarımızın hem ülkemizin hem de dünyanın geleceği güvenli olsun .



18 yorum:

  1. çok güzel ben bu siteden örneklere bakıyor bazı bilgileri ondan alıyor ve başkalarını kendim yazıyorum.Herkese tavsiye ediyorum :D:)

    YanıtlaSil
  2. ADIM SEMA çoooooooooooooooooooooooookkkkkkkkk güzel sittee

    YanıtlaSil
  3. Bende size katıldım.

    YanıtlaSil
  4. Çoooook Güzel bir site beğendim kompozisyonları da muhteşem

    YanıtlaSil
  5. bencede çok güzel

    YanıtlaSil
  6. Çok az bence

    YanıtlaSil
  7. bana çok kısa cümle lazımdı ama komposizyon çok güzel

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel ellerine sağılık ben bayıldımmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmm mm mmm mmmmmmmmmmmmmm....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok güzelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

      Sil
  9. bence de çok güzeldi ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Deneme