Cahilden Dostun Olacağına Alimden Düşmanın Olsun

Özet : Cahilden Dostun Olacağına Alim'den Düşmanın Olsun atasözü ile ilgili kompozisyon

Cahilden Dostun Olacağına Alim'den Düşmanın Olsun

Cahil kelime anlamı olarak Bilgiden mahrum olan , davranışları olgun olmayan ve kendini bilmeyen demektir. Ya da nefsin bilgiden boş olması ve gerçeğin dışında herhangi bir şeye inanmaktır. Alim ise kelime anlamı olarak; Her şeyi bilen, Herhangi bir ilim dalında kendini yetiştirmiş,uzmanlaşmış kimse demektir. Cehalet kişiyi zor duruma sokar ve bizleri küçük durumlara düşürebilir.Cahillik her şeyden daha tehlikeli ve kötü bir şeydir.

Cahillik sadece eğitim ilgili bir özellik değildir. Kişi mükemmel bir üniversitede okumuştur , çok yi bir geliri vardır, evleri, arabası, yatı, katı vardır ama insan değildir.İnsanca özellikleri yoktur, merhamet yoktur acımasızdır.Zenginliği ile kötü düşünceleri varsa topluma zarar verebilir.Bu kişi cahildir.Ama alim olan kişi seni bilgisiyle, düşünceleri ile alt eder. En fazla zararı ilimden olur. Tabi herkes de iyi bir alim olamaz.Çünkü ülkemiz 15 Temmuz gecesi  alim sandığımız cahillerin ülkemizi kan gölüne çevirdiklerine hepimiz şahit olduk.Örneğin Fethullah Gülen adlı kişiyi alim bilgili zannederdik. Bizim temiz yürekli insanlarımız inandı ona .Onu alim zannettik.İlim adamı zannettik.Kimilerimiz körü körüne bağlandı ama hiç sorgulamadık çünkü  inanmıştık. Çünkü gerçekten bir alim olsa bunlar yaşanmayacaktı. Bizim ülkemizdeki gerçek alimler ilimleri ve irfanları ile ülkemizi geliştirmeye devam edeceklerdir. Gerçek alimden zarar gelmez arkadaşlar gelse de hafif olur.Ama yukarıda da bahsettiğim gibi herkesi de alim zannetmemeliyiz ve sorgulamalıyız.Her şeye körü körüne bağlanmamalıyız bu cahilliktir işte.
Buradan da anlaşılacağı gibi cahil insanlar ile fazla zamanımızı geçirmemeliyiz. Çünkü cehalet bireyi de ülkesini de hep geriye götürür ve geliştirmez.Ama şunu da unutmamalıyız asıl cahillik  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal'in de dediği gibi '' Toplumun düşmanı cehalet,cehaletin düşmanı ise öğretmenlerdir''. Asil cehalet eğitimden, bilgiden ve ilimden yoksun kalmanızdır. İlim ışığında olmanız umudu ile...


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme