" Bilgi Tek Başına Bir Güçtür " Kompozisyon Örneği

Özet: " Bilgi Tek Başına Bir Güçtür " Sözü İle İlgili Kompozisyon Örneği 

     “ Bilgi tek başına bir güçtür. “ sözü bilgiye değer vermek gerektiğini,  bilginin her zaman en büyük güç olduğunu ifade etmektedir .

     Dünya üzerindeki ülkelere şöyle bir bakacak olursak nüfusu milyarı bulan Hindistan vb. ülkelerin pek bir etkisi olmamasına rağmen, nüfusu çok az olan Avrupa ülkelerinin dünya üzerinde önemli bir güç olduğunu görmekteyiz.  İşte bu bilginin gücü ile açıklanabilir.  Bilgiyi elinde tutanlar  gücün de merkezi oluyorlar . Düşününsene günümüzün vazgeçilmezi internet vb. teknolojileri elinde tutan ülkelerin gücünü.  Bu ülkeler bir anda tüm dünyayı kaosa sürükleyebilecek bir kudreti ellerinde tutmaktadırlar.  Artık güç kaba kuvvetten ziyade bilgiye sahip olmaktan geçiyor.  Milyonluk ordulara sahip olmak yerine o ordulara silah , teçhizat üretecek teknolojiye sahip olmak daha önemlidir.   

     Bilmek kadar insanı güçlü yapan başka bir şey yoktur . Bilgiye sahip olan  insan kendine güvenir, kendinden emin olur . Bilgiye sahip olmak için elimizden geleni yapmalıyız ve dünyada   hem birey hem de millet olarak saygınlığımızı kazanmalıyız.  

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme