Temizlik Konulu Deneme Örneği

Özet : temizlik konulu deneme örneği, temizlik konulu kompozisyon örneği
    İnsanoğlunun vazgeçilmez yaşamsal önemi olan faaliyetlerinden birisidir temizlik . Yaşanılan mekanların temizliği, vücudumuzun temizliği sağlıklı bir yaşam sürdürebilmemiz açısından son derece önemlidir . 
     Tüm kutsal dinler ve inanç sistemleri temizliğin üzerinde mutlaka ayrıca durmaktadır . Mesela İslam dini için ibadetlerin yapılabilme şartı temiz olmaktır . Her gün beş vakit namaz kılınabilesi için önce vücudumuzun sonra elbiselerimizin ve en sonunda da namaz kılacağımız mekanın mutlaka temiz olması gerekmektedir . Bizim kültürümüzün ve inancımızın temizliğe verdiği önemi en güzel özetleyen hadis " Temizlik imandandır" olsa gerek . Peygamberimizin bu hadisi imanlı olmakla temiz olmayı özdeşleştirmesi açısından son derece önemlidir . 
     Milletimizin örf ve adetlerinde de temizlik hususu son derece önemli bir yer tutmaktadır . Atalarımızın temizlik konusunda ne kadar hassas olduğunu " Aslan yattığı yerden belli olur " sözünden rahatlıkla anlayabiliriz . Bu söz ile atalarımız bir insanın karakterinin temiz olup olmamakla yakından ilgili olduğunu dile getirmiştir . Türk milletinin tarih sahnesindeki en önemli devletlerinden olan Osmanlı Devleti'nin temizlik konusuna verdiği önemi bizzat yabancı kaynaklar ve seyyahların anılarından okuyabilirsiniz . Yabancı seyyahlar Osmanlının temizliğe verdiği önemi anlatırken ellerinde kül torbaları ile dolaşan ve her türlü pisliğe anında müdahale eden görevlilerden hayretle bahsederler . 
      Temiz bir toplumun temelini her açıdan tertemiz insanlar meydana getirir . Bu konuda hepimize düşen görev evvela kendimizden başlayarak en yakınlarımıza ve daha sonra ulaşabildiğimiz herkese temizlik bilincini kazandırmak için çabalamaktır . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme