"Horozu Çok Olan Köyün Sabahı Geç Olur" Kompozisyon Örneği

Özet : horozu çok olan köyün sabahı geç olur atasözü ile ilgili kompozisyon örneği,horozu çok olan köyün sabahı geç olur atasözü hakkında kompozisyon 
     "Horozu çok olan köyün sabahı geç olur" atasözü bir konu üzerinde  bilgisi olup olmamasına bakmaksızın herkes kendine göre bir görüş ileri sürdüğü zaman o konuyu sonuca vardırmanın zor olacağı anlamına gelmektedir.
     Meseleleri çözmek, sorunları çözebilmek için yapılması gereken en önemli işlerin başında görüş alış verişinde bulunmak gelir. Çünkü farklı görüşlerin ortaya konması çözüme ulaşmak için çok önemli bir etkiye sahiptir. Herkes aklının yettiği bilgisinin el verdiği ölçüde konuya uygun çözüm yolları üretmeye çalışırsa, sorunlar daha kısa sürede çözüme ulaştırılabilir.
Ancak bu noktada önemli bir husus var ki insanlar fikirlerini söylerken inatlaşmaya giderse çözüme ulaşmak zorlaşır. Herkes illa benim dediğim olsun mantığı ile hareket ederse orta noktayı bulmak çok zorlaşır ve hiçbir sonuca ulaşılamadan sorunlar daha da artar. İnsanların tartışma kültürünü bilmeden hareket etmeleri sorunları büyütmekten başka hiçbir işe yaramaz.
     "Horozu çok olan köyün sabahı geç olur" atasözü bizlerin fikirlerimizi aktarırken çözüm bulalım derken yeni sorunlar oluşturmamız için bir öğüt niteliğindedir. İnsanlar birbirini dinlemezlerse, inat ederlerse bir adım yol alınamaz. 

2 yorum:

Deneme