"Cana Geleceğine Mala Gelsin" Kompozisyon Örneği

 Özet : "Cana geleceğine mala gelsin" atasözü ile ilgili kompozisyon örneği 
    Sağlık insanın hayatında en önemli yerde bulunmaktadır. Hayatımızı devam ettirebilmek için mutlaka sağlığımızın yerinde olması gerekir. İnsan sağlık sorunları yaşadığı taktirde hayattan hiçbir zaman tat alamayacaktır.
     Sahip olduğumuz maddi varlıkları, işlerin istediğimiz gibi gitmemesi vb. sebeplerle kaybettiğimiz zamanlar olur. Böylesi anlarda çok üzüldüğümüz, tabiri caizse dünyanın başımıza yıkıldığını hissederiz. Ancak unutmamak gerekir ki mal mülk çalışılarak tekrar elde edilebilir. Sağlık ise böyle değildir. Kaybettiğimizde telafisi en zor olan şey sağlıktır. Bu nedenle üzülerek kendimizi yıpratmanın hiçbir manası yoktur.
       Yangın vb. afetlerle insanların evlerini, arabalarını kaybettikleri çok görülür. İnsan ister istemez kendini bunalımlara sürükleyebiliyor. Bu tür acılarda kendimize ve yakınlarımıza bir zarar gelmemesi bizim için önemli bir teselli olmalıdır.
     Kaybedilen malların tekrar kazanılabilmesi için tekrar kalınan yerden devam edebilmek gerekir. Bunun için de "cana geleceğine mala gelsin" diyebilmek çok önemlidir. Yaşam kazandıklarımızın yanında bizden bazı şeylerde götürebilir. Her şey kaybedilebilir ancak insan sağlığını kaybederse yapacak hiçbir şeyi kalmaz. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme