İstiklal Marşını Dinlerken Hissettiklerimiz

Özet : İstiklal marşını dinlerken neler hissediyorsunuz kompozisyon, İstiklal marşının hissettirdikleri kompozisyon örneği


     Her milletin istiklal ve bağımsızlığının simgesi olan marşları vardır . Bizim bağımsızlığımızın simgelerinden biri de İstiklal  Marşımızdır.

     İstiklal Marşı bir milletin en zor anlarında karanlığı parçalarcasına çıkışının bir ifadesidir . İstiklal Marşımızı dinlerken hepimizin tüyleri diken diken olur . Çünkü imkanları olmayan bir milletin imanı ile neler başarabileceğini adeta dünyaya haykırışının ifadesidir İstiklal Marşı . İstiklal Marşı'nı dinlerken Türk milletinin ne kadar büyük ve köklü bir millet olduğunu , karakterinde esaret bulunmadığını hissederiz . Bu millete efendilik yapmaya çalışanların sonu her zaman hüsran olmuştur .Ezelden beri hür yaşayan Türk milleti ebediyen de hür yaşamayı başaracaktır .

     İstiklal Marşını dinlerken bizleri saran en güçlü duygulardan biri de hüzündür . Atalarımızın çağın en büyük devletlerine , en gelişmiş silahlarına karşı silahsız , aç susuz verdikleri mücadele hepimizin gözlerinin dolmasına sebep olur . Ezanlar dinmesin , bayrak inmesin diye canlarını feda edenlerin kahramanlıkları bizleri hem gururlandırır hem de hüzünlendirir .


     İstiklal Marşı bu milletin en değerli hazinelerinden biridir . Her dinleyişimizde bizi karmaşık duygular içerisine sokar . Bu marşı bizlere kazandıran Mehmet Akif Ersoy ' a , ona bu marşı yazması için ilham olan kahraman milletimizin tüm şehitlerine fertlerine  sunuyoruz . 

9 yorum:

Deneme