Atatürk ve Gençlik İle İlgili Kompozisyon

Özet :atatürk ve gençlik konulu kompozisyon,atatürk ve gençlik ile ilgili kompozisyon örneği,atatürk ve gençlik kompozisyon örnekleri


     Atatürk bir konuşmasında " Ey yükselen yeni nesil , gelecek sizindir . Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve sürdürecek olan sizsiniz ." demiştir.  Bu söz Atatürk ' ün gençliği ve gençleri ne kadar önemsediğinin önemli bir göstergesidir .

     Bir ülkenin geleceği genç neslin nasıl yetiştiği ile doğrudan ilgilidir . Sanat , spor , bilim vb. her alanda iyi yetişmiş bireyler bir milletin umudu olurlar . Atatürk de gençliğin bu kıymetini ve önemini çok iyi anlamıştı . Her fırsatta gençliğe seslenen Atatürk onlara hedeflerini hatırlatıcı sözler söylemiştir . Gençliğe hitabe Atatürk ' ün gençlere ülkemiz ve milletimizin geleceğini kurma konusunda ne kadar güvendiğinin en güzel örneğidir.


     Bir ülkenin dinamik gücünü gençler oluşturur. Gençler hedefsiz , milli ve manevi değerlerden yoksun olursa o ülke için gelecek parlak olmaz.  Bu yüzden Atatürk "Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asıl kanda mevcuttur" diyerek gençlerimize milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak bu değerlerden güç alması gerektiğini söylemiştir.

5 yorum:

Deneme