Fedakarlık İle İlgili Kompozisyon Örneği

Gerçekleşmesi istenen bir hedef uğruna, şahsi çıkarlarından, zevklerinden veya rahatlığından feragat etmek , fedakarlık olarak tanımlanabilir. Gerek insanlar için gerekse de kişinin kendisi için yaptığı fedakarlıkların önemi ve etkisi büyüktür.

İnsanların faydasını isteyen, onların da çeşitli güzelliklere sahip olmasını önemseyen insanlar, onlar için çeşitli fedakarlıklarda bulunurlar. Mesela anne ve babalar, evlatlarının daha güzel yaşam şartlarına sahip olması için büyük fedakarlıklarda bulunurlar. Bir anne ya da baba ,  kendisi yemez çocuğuna yedirir, kendisi giymez  çocuğuna giydirir. Öyle anne babalar vardır ki yıllarca aynı elbiseleri, ayakkabıları giyer ama çocuklarına sürekli en yeni , en güzel giyecekleri alır . Anne babalar çocuklarının başkalarına imrenmemesi ve kimseye muhtaç olmaması için gecelerini gündüzlerine katarak çalışır . İnsanların, gelecekleri için de çeşitli fedakarlıklar yapması gerekir. Hayalindeki başarıya ulaşmak isteyen her kişi fedakar olmalıdır. Zevklerinden, rahatlığından ödün vermeyen, gayret göstermenin , alın teri dökmenin  cefasını çekmeyen kişilerin beklediği başarıya ulaşması çok kolay değildir . Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri ceplerinde çıkmamıştır sözü hayallerine kavuşmak isteyenlerin bazı fedakarlıklar yapması gerektiğini en güzel biçimde açıklayan sözlerden biridir .

Büyük başarılara, sadece fedakar insanlar erişebilir. Özverili olmayan, yeteri kadar emek vermeyen, eğlencesinden, yemeğinden kısmayan, uykusunu bölmeyen keyif ehli insanların zor işleri başarması imkansızdır . İster kendimiz için olsun isterse sevdiklerimiz için olsun zaman zaman fedakarlıklarda bulunmalıyız . Fedakar insan paylaşmayı bilen sadece kendini değil etrafını da düşünen insandır .



4 yorum:

  1. Çok iyi olmuş ellerinize dilinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bu cevap sayesinde hoca sözlüme 100 girdi gerçekten müüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüük

    YanıtlaSil

Deneme