Umudunu Yitiren Her Şeyini Yitirir

 Martin Luther "hayatta yapılmış her şey umut sayesinde yapılmıştır" diyor. Gerçekten de öyle değil midir ? İnsanların hayattan hiçbir beklentileri olmasaydı nefes almak bile zor gelmez miydi? Hepimizi bu hayata bağlayan ve ayakta tutan şey umuttur aslında.

     Zaman zaman zorluklarla karşılaşırız, bazen her şeyin bittiğini düşünürüz ama sonra hala bir çıkış yolu olabileceğine inancımızı artıran bir şeyler geçer içimizden. Bu duygu bize adeta yeniden yaşama gücü verir. Mücadele etmemiz ve savaşmamız gerektiğini kulağımıza fısıldar.

     Aristo "Umut, uyanık bir adamın rüyasıdır" diyor. Aristo'nun da dediği gibi akıllı insanların hayatlarında umut etmek önemli bir yer tutar. Geleceğe dair planları olan insanların bir umudu vardır ve bu umutlarını gerçekleştirmek için gayret gösterirler. Umutları olan insanların hedefleri de vardır. Yalnızca hayaller aleminde yaşamazlar hayallerini gerçekleştirmek için çalışmaktan da geri durmazlar.

    Umutların ölmesi insanların ölmesi kadar acıklı bir şeydir. Çünkü umudunu yitirmiş bir insan bedenen yaşasa bile ruhen ölmüş demektir. Umutlarını kaybetmiş insanlar adeta birer yaşayan ölü gibidirler. Zorluklar karşısında hayata küsmek çözüm değildir. Eğer böylesi karanlık zamanlarda taze bir umut fidanı yeşertebilirsek hayatımızda mutluluğu yeniden yakalayabiliriz.

2 yorum:

  1. Cümleleriniz çok kaliteli çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Deneme